2015-03-19 12:06:00• hírek • Kocsis Zoltán

Dzsudzsákék nehéz, a címvédő kényelmes helyzetben

Az Európa Liga nyolcaddöntőinek visszavágója előtt gyakorlatilag egy párharc van eldőlve: a címvédő Sevilla már Villarrealban is nyerni tudott 3-1-re, nehéz tehát elképzelni, hogy a bajnokságban is jó formában lévő andalúzok hazai pályán veszítsék el ezt a méretes előnyt.

Szintén két gólos előnye van a Napolinak, a Wolfsburgnak és a Zenitnek is - ám ezek a csapatok hazai pályán szerezték a fórt, ezt próbálják idegenben megtartani. Papíron a Szentpétervárnak van legkönnyebb dolga: egyrészt a két keret közötti minőségi különbség miatt, másrészt, mert a Torino nem tudott betalálni az előző héten. Nem úgy Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva valamint George Puscas együttese, az Inter: mindketten vezettek is Napoliban illetve Wolfsburgban, mégis zakó lett a vége.

A belga Brugges is azok közé a csapatok közé tartozik, amelyek hátrányból tudtak fordítani és nyerni az odavágón, a kék-feketéknek 2-1-es fórjukat kell megőrizniük a Besiktas vendégeként az isztambuli pokolban. A másik Benelux csapat, az Ajax jól játszott Dnyepropetrovszkban is, 1-0-ás veresége ellenére ő számít a továbbjutás esélyesének, ám az biztos - könnyű dolga nem lesz otthon a Dnyepr ellen. Mint ahogy nem lesz könnyű dolga a másik ukrán gárdának, a Dinamo Kijevnek sem, amely a Liverpoolban elszenvedett 2-1-es vereséget szeretné megfordítani az Everton ellen.

Noha az előbbiek is parázs visszavágókat ígérnek, várhatóan a legnagyobb izgalmak mégis Rómában várnak a szurkolókra, ahol a Roma 1-1-es idegenbeli döntetlen után fogadja a Fiorentinát. Ezzel együtt is a lilák tűnnek az esélyesebbnek: a bajnokságban jobb formában vannak, idén már az Olasz Kupában nyertek és továbbjutottak Rómában, Mohamed Szalah pedig megállíthatatlannak tűnik. Ennek ellenére a dologhoz nyilván lesz egy-két szava Francesco Tottinak, Gervinhónak vagy éppen Miralem Pjanicsnak...

Európa Liga, nyolcaddöntő, visszavágók:
Dinamo Moszka -Napoli 19.00 (1-3) Dolce2, DigiSport2.ro
Dinamo Kijev -Everton 20.00 (1-2)  Digisport1.hu, DigiSport3.ro
AS Roma -Fiorentina 20.00 (1-1) Digisport2.hu, Dolce1, Digisport1.ro
Ajax Amsterdam -Dnyipro 22.05 (0-1) DigiSport2.ro
Torino -Zenit 22.05 (0-2) Digisport2.hu
Internazionale -VfL Wolfsburg 22.05 (1-3) Story4, Dolce2 , Digisport1.ro
Sevilla -Villarreal 22.05 (3-1)  Digisport1.hu, Dolce1
Besiktas -FC Bruges 22.05 (1-2) DigiSport3.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: