2015-06-05 09:42:04• hírek • MTI

Dárdai: komoly erő van a csapatban

A dánok elleni döntetlen után másodszor lép pályára a magyar válogatott az új debreceni stadionban.

Dárdai Pál szövetségi kapitány szerint komoly erő van a magyar labdarúgó-válogattban, erre az erőre építenek majd a Litvánia elleni pénteki felkészülési mérkőzésen.

A szakvezető a találkozó helyszínén, Debrecenben tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján jelezte: a barátságos összecsapáson mind a hat cserelehetőségét ki fogja használni, azért, hogy lássa, kire számíthat esetleges sérülések esetén. A Hertha BSC-t is irányító tréner legfontosabbnak a játékhoz való hozzáállást, a megfelelő ritmust tekinti. Az együttes középpályás letámadásra törekszik majd, a korábbiakban látottakhoz képest feljebb tolja majd a játékosokat.

"Bízom a csapatban, a közönségben" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a pénteki mérkőzés után közvetlenül futás vár játékosaira, majd két nap pihenő, azt követően pedig készülni fognak a finnek elleni jövő szombati Eb-selejtezőre.
A két mérkőzés közül a finnek elleni a fontosabb. Dárdai - ahogy már korábban is jelezte - bízik csapata jövő szombati sikerében.     Dzsudzsák Balázs csapatkapitány a sajtóeseményen arról beszélt, hogy a litvánok elleni mérkőzés ugyan nem a legfontosabb, ám száz százalékos akarattal fognak játszani.

A magyar és a litván labdarúgó-válogatott eddig négyszer találkozott egymással, háromszor magyar siker, egyszer pedig döntetlen született.

Ebben a párosításban az egyik legemlékezetesebb a 2000-es világbajnoki selejtezősorozat első felvonása volt, melyen 6-1-re győzött a Bicskei Bertalan irányította magyar válogatott. Azon a találkozón játszotta egyik legjobb mérkőzését Fehér Miklós: a támadó - aki 2004-ben a Benfica futballistájaként összeesett a pályán és meghalt - három gólt szerzett Kaunasban. Legutóbb 2010 novemberében Székesfehérváron Priskin Tamás és Dzsudzsák góljaival nyertünk 2-0-ra.

A találkozót 19.25 órai kezdettel a Duna Televízió élőben közvetíti.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: