2015-11-20 02:34:40• hírek • Kocsis Zoltán

Dzsudzsák és Hókuszkóp egy színpadon – a Kölcseyben.

Vidám, szórakoztató, közösségi érzést erősítő műsorral avatták igazi kölcseysekké a gimnázium ötödik osztályos diákjait csütörtök délután. A bő egy órás esemény során Bartha Helga osztályfőnök mind a harminc „csöppsége" kiállta a nyolcadikosok által összeállított „próbát", így sikeresen átestek a törpavatón. Ennek jeléül mindannyian megkapták a varázskönyvet ábrázoló nyakbavalót. Amely varázskönyv segítse majd őket álmaik megvalósításához, mondták útravalóként a „nagyok".

A nyolcadikosok, akik alaposan kivették a részüket a kicsik felkészítésében, beavatásában. Előbb megszerveztek egy vetélkedőt, amelyen az ötödikesek - hat csapatra osztva - bizonyíthatták ötletességüket, ügyességüket. Ezt követően, immár a díszteremben, a gyerkőcök bemutatták szüleiknek, tanáraiknak, általános iskolás kollégáiknak azt, amit mentoraikkal begyakoroltak.

Néha bátortalanul, néha magabiztosan, ki kreatívabban, ki passzívabban, hol lendületesen, hol pedig megszeppenve, de mindannyian gyermeki lelkesedéssel mutatták be az egy-egy jól ismert mese vonalán összerakott kis előadást. Amit aztán a zsűrinek értékelnie kellett.

Forgács Istvánnak, Fülöp Gizellának és Ilyés Eunikának nem is volt könnyű dolga, ám végül meghozták a döntést. A Frédi és Bénit bemutató Kőkorszak csapata lett a legkreatívabb, a Jégvarázsból inspirálódott Snow Flakes a legösszeszokottabb, a Locsi-Fecsi Mártát megidéző Pletykások a legtalpraesettebb, a Lions mutatta be a legjobb produkciót, a Spongya Bob-rajongó Szivacsok pedig a legvidámabbak csapat. A legtöbb pontot pedig a Hupikék Törpikékre alapozó Smurfs csapata szerezte.

A Hupikék Törpikék amúgy központi szerepet kaptak a csütörtök délutáni eseményekben, mivel a VI. osztályosok bemutatójában is szerepeltek. Ők esti tévéprogramot mutattak be, amiben volt könnyűzene, sport, időjárás-jelentés és végül esti mese Hupikék Törpikékkel. A sportműsorban megjelent Dzsudzsák Balázs és Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott sztárja, illetve edzője, az időjárás-jelentést pedig rendkívül kreatívan és humorosan, amolyan Maksa-híradósan a különböző tanórákhoz igazították. Nem maradhattak el ötletes szójátékokba öltöztetve hétköznapjaink hologramjai sem, mint például a szociális hupipótlék vagy a hupifész (vagy hupiface?).

A VII. osztály is előállt egy saját maguk komponálta előadással, amelyben gitárkíséret mellett saját szerzeményű dalokat énekeltek, valamint bemutatták a „meseosztályt", amelyben humoros módon ábrázolták az órákon fellépő tanár-diák ellentéteket. A VIII.-osok pedig egy hat perces filmmel rukkoltak elő, amelyben az elmúlt három év vicces pillanatait mutatták be.

A törpavató Bálint Zsuzsa aligazgató köszöntő szavaival kezdődött és egy közös bulival végződött. Némely ötödikes kicsit ódzkodott ugyan a partitól („Én nem tudok táncolni", mentegetőzött az egyik kisfiú az osztályfőnöknél), ám mindez remek alkalmat biztosított arra, hogy ötödikesek, hatodikosok, hetedikesek és nyolcadikosok megérezzék: ők bizony egyazon közösség tagjai!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: