2011-02-24 00:15:33• hírek • Szatmar.ro

Nagy meccs után nagy bajban az Inter

A szerdai két meccsel véget értek a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek odavágói, az M-betűs városok csapatainak összecsapásai pedig két, szögesen ellentétes játékot hoztak: amíg Milánóban egy végletekig kiélezett, izgalmas csatában nyert a Bayern München az Inter ellen, addig Marseille-ben az Olympique és a Manchester United elfocizgatott egymással.

Hatalmas érdeklődés előzte meg az Inter és a Bayern München összecsapását, hiszen tavaly májusában e két gárda játszotta a sorozat döntőjét, akkor az olaszok a most sérülés miatt hiányzó Milito duplájával nyertek. A most pályára küldött kezdő tizenegyekből mellesleg a hazaiak részéről csak Ranocchia, a vendégektől pedig Luiz Gustavo nem volt májusban is kerettag- mindketten a télen érkeztek.

Remekül indult a találkozó, hisz a már említett Ranocchia 62 másodperc után vezetést szerezhetett volna, de egy szabadrúgás utáni közeli belsőzése kevéssel elkerülte a kaput. Ezt követően egy ideig csak a hatalmas küzdelem és iram szórakoztatta a nézőket, a kapuk nem forogtak veszélyben. Ez a periódus a 20. percig tartott, amikor Luiz Gustavo távoli lövése vezette fel a viharos időszakot. Három perccel később Eto'o játszotta meg remekül Cambiassót, de Kraft bravúrral védeni tudott (nem utoljára). Ezt követően a Bayern percei következtek: Robben beadása után Ribery fejelte kapufára a labdát, kicsivel később pedig Gomez bombázott a fellegekbe három méterről. A válasz nem sokat váratott magára, Kraft óriási bravúrral védett Eto'o lövése után, a másik kapu előtt Müller veszélyeztetett, hogy a játékrészt Maicon lövése zárja.

A szünet után a csapatok ott folytatták, ahol abbahagyták, ezúttal azonban a bajorok nyitottak egy helyzettel, Müller fejese a kapu mellé pattogott. Támadásban maradtak a vendégek, az 53. percben Robben találta el közelről a kapufát, majd ismét Krafton volt a sor, hogy védje Eto'o lövését, a kipattanót Cambiasso vágta a kapu fölé. Ezt követően még Robben és Gomez előtt adódott egy-egy lehetőség, hogy aztán beköszöntsön egy újabb szélcsendes időszak.

Az utolsó tíz percben aztán nagy hajrát nyitottak az olaszok, Kraft előbb Hardzsa lövése, majd Motta fejese után védett nagyot, Eto'o megpattanó lövése pedig centikkel kerülte el a kapufát. A 90. percben aztán egy kontra végén Robben lőtt kapura, Cesar kapus nem tudta fogni a labdát, amire Gomez csapott le és három méterről a kapuba bombázott. A Bayern harmadjára tette tiszteletét az Inter otthonában és mindannyiszor nyerni tudott, ráadásul eddig mindig ki is ütötte a fekete-kékeket. Akik, akárcsak a Milan és a Roma, hazai vereséggel nyitottak, így könnyen elképzelhető, hogy a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között egyetlen olasz sem lesz.


Eto'o-nak kijutott a jóból, nem számíthat sok jóra az Inter Münchenben fotó: fcbayern.telekom.de
Eto'o-nak kijutott a jóból, nem számíthat sok jóra az Inter Münchenben fotó: fcbayern.telekom.de


A milánói csatával ellentétben Marseille-ben szinte totális unalomba fulladt a Manchester United vendégjátéka. Ami valahol borítékolható is volt, hisz a meccs előtt az Olympique már 450 perce nem kapott gólt a BL-ben, míg a MU a védelme a hat csoportmeccsen csak egyszer kapitulált. A felejthetőre sikeredett meccsen összességében az angolok akarata érvényesült, még akkor is, ha a franciák valamivel többet támadtak. Az első félidőben Fletcher lövése majd André Ayew ravasz szöglete után kellett védenie Mandandának és van der Saarnak, míg a szünet után a legveszélyesebb szituációkban Lucho maradt le Ayew keresztlabdájáról, a másik kapu előtt pedig Diawara blokkolta Berbarov lövését.

A két BL-meccs mellett rendeztek továbbá egy Európa-liga mérkőzést is: a 16-os döntők visszavágóján a Porto 2-1-es előnnyel fogadta a Sevillát. Az összecsapás szerencsére nem maradt el a múlt heti színvonalától, és abban is hasonlított arra a találkozóra, hogy ezúttal is a hazaiak voltak jobbak és veszélyesebbek, mégis a vendégek nyertek. A portugálok Belluschi, Perreira, Falcao, Hulk és Guarin révén sorra hagyták ki ziccereiket (néha egyenesen elkönnyelműsködték azokat), amit a spanyolok Fabiano 71. percben szerzett góljával büntették. A folytatásban azonban csak egy-egy kiállítás (Perreira illetve Alexis) került a jegyzőkönyvekbe, így a Porto idegenben lőtt több góllal jutott tovább.

Eredmények:
Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők:

Inter - Bayern München 0-1
gól: Gomez (90.)

Olympique Marseille - Manchester United 0-0

Európa-liga, 16-os döntő, visszavágó:
Porto - Sevilla 0-1, összesítettben 2-2, továbbjutott a Porto idegenben lőtt több góllal
gól: Fabiano (71.)

Nagy csatát hozott az OM-MU, de nagy játékot nem fotó: om.net
Nagy csatát hozott az OM-MU, de nagy játékot nem fotó: om.net

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: