2015-08-14 19:35:59• hírek • Szatmar.ro

Dzsessz a múzeumudvaron

A Váczi Eszter & Quartet ma az egyik legnépszerűbb fiatal dzsessz zenekar Magyarországon, tekintve, hogy az eddig megjelent három lemezükből az első, a Vissza hozzád című album a megjelenést követő évben arany-, illetve egy évre rá platinalemez lett, a második, Eszter kertje című CD-jük az egyre gyorsabban szűkülő lemezpiacon szintén arany fokozatú lett. Mindkét előző lemez jelölt volt a magyar Grammynek is nevezett Fonogram zenei díjátadó gálán, jazz kategóriában.

A Quartet különös hangsúlyt fektet a minőségre. A mai gazdasági, kulturális környezet szinte vonzza az olcsó, silány, de gyorsan eladható, látványosnak mondott termékeket, és ez a zenei piacra is igaz. De ennek ellenére az együttes bízik abban, hogy a befektetett energia és tőke hamarosan megtérül, és a többi magyar előadót is lehető legjobb minőség elérésére sarkallja. A felvételek színhelye a minőségi kompromisszumokat nem ismerő Pannónia Stúdió volt, amire Helik Hadar is azt mondta, hogy ilyen koncentrációban még az USA-ban sem állnak rendelkezésre ennyire kimagasló minőségű berendezések.

De hogy mennyire nem csak a gépeken múlik a minőség, a Pannónia Stúdió tulajdonosa, és egyben vezető hangmérnöke is elismerte, hogy ilyen magas minőségű felvétel még soha nem készült ezen a helyen. A zenei munka közben Mr. Hadar említette, hogy fantáziát lát a Quartet nemzetközi környezetben való megmérettetésére is, így összehozta a csapatot Dávid Batteau-val, aki 1974-óta aktív szereplő az amerikai zenei piacon, többek között a Zongorista című film eredeti zenéjének szövegét is ő jegyzi, de dolgozott Quincy Jonesszal, vagy Donna Summerrel is. Dávid alig három hét leforgása alatt írt a dalokra angol szöveget, melyeknek rögzítése már folyamaiban van.

A Váczi Eszter & Quartet március 13-án Presser Gábort látta vendégül, a közönség olyan dalokat is hallhatott, melyek ilyen felállásban sehol sem hangzottak el.

A Váczi Eszter & Quartet a szatmárnémeti RMDSZ nőszervezetének szervezésében augusztus 19-én, 23:00 órakor lép fel Szatmárnémetiben a Vécsey-palota (Szépművészeti Múzeum) kertjében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: