2015-12-07 15:34:33• hírek • Kocsis Zoltán

Dzsessz-koncerttel kezdődik az idei karácsonyi sorozat

A Gyárfás istván Trió
A Gyárfás istván Trió

Magyarországi és temesvári fellépők várják péntek délután a dzsessz szerelmeseit Szatmárnémetiben, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központba. A kulturális intézmény ezzel a koncerttel indítja hagyományos karácsonyi sorozatát, amely folkkal és rockkal folytatódik.

Pénteken, december 11-én, 19 órai kezdettel a Gyárfás István gitáros, Oláh Zoltán basszusgitáros és Cseh Balázs dobos alkotta Gyárfás István Trió a szaxofonos Elek Istvánnal kiegészülve mutat majd be jó néhány remek számot repertoárjából, amelyben helye van mind az ismertebb dzsessz klasszikusoknak, mind az olyan csemegének számító különlegességeknek, mint a swing, a blues és a latin zene. Az együttes zenéje leginkább kellemes, standard jellegű dzsesszként írható le. Nagy sikerrel szerepeltek a közelmúltban Ausztriában, Dániában, Németországban.

Rajtuk kívül színpadra lép majd a temesvári JazzyBIT is, amelyben Teodor Pop zongorát és Hammond-orgonát, Mihai Moldoveanu basszusgitárt, Szabó Csongor Zsolt pedigt dobokat, ütős hangszereket szólaltat meg.

A sorozat december 17-én, csütörtökön folytatódik, akkor Vasile Seicaru és Magda Puskas révén a folkzenéé lesz a főszerep.

A Christmas-sorozat rock-esttel indult még 1995-ben, a kemény akkordok pedig ezúttal sem maradhatnak el! December 19-én, szombaton a nagybányai RiotMonk, a kolozsvári For the Wicked, valamint az  Iron Maiden, Manowar, Scorpions, Whitesnake, Judas Priest fényjelezte vonalat követő tagovistei Trooper lép fel.

A koncertekre a belépő egységesen 15 lej, érdeklődni a 0261768608-as telefonszámon lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: