2013-12-13 10:52:27• hírek • Szatmár.ro

Péntek 13: a karácsonyi dzsesszkoncert napja

Az ünnepvárás jegyében dzsesszkoncertet rendez péntek estére a G. M. Zamfirescu Művelődési központ a Szakszervezetek Művelődési Házában.

A koncertnek három fellépője lesz, Budapestről Szatmárnémetibe érkezik a Tempfli Erik Trio, valamint az ünnepi hangulatot fokozza karácsonyi dallamaival a szatmári Jazz Waves Trio & Brigitte és a Szatmári Művészeti Iskola Joyfull nevű gospel kórusa.

A Tempfli Erik Trio tagjai: Tempfli Erik, Kiss Flóra és Bartók Máté. Tempfli Erik és Kiss Flóra nem először járnak megyénkben, hiszen Szatmárnémetiben és Nagykárolyban már többször felléptek. Tempfli Erik mezőfényi születésű, a középiskolát a szatmárnémeti Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceumban végezte, jelenleg a magyarországi Kőbányai Zenei Stúdió növendéke, ugyanúgy mint Flóra, hiszen osztálytársak. Itt ismerkedtek meg, lettek jó barátok, és ebből a barátságból született a duó, majd alakult meg a pénteken fellépő trió.

A Jazz Waves Trio & Brigitte Henter Ambrus énekes/gitárosból, Fisár Csaba ütőhangszeresből és Botos Norbert billentyűsből áll, és az elmúlt évben alakultak. Szintén tavaly csatlakozott hozzájuk Tamutan Brigitta, aki egy karaokeverseny után került a zenekarba.

A Szatmári Művészeti Iskola gospel-kórusa idézi majd meg legjobban átérezhetően a karácsony hangulatát. A Joyfull karácsonyi dalokkal is készül ugyanis a fellépésre.

A Christmas Jazz-re egy belépőjegy 10 lejbe kerül, ami a helyszínen vásárolható majd meg, míg diákoknak, egyetemistáknak és nyugdíjasoknak csupán 5 lejt kell fizetni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: