2015-03-18 10:45:02• hírek • Szatmár.ro

Dzsesszkoncert az Ács Alajos Játékszínben

A nagysikerű karácsonyi dzsesszkoncert folytatásaként ismét kikapcsolódni hívja a műfaj kedvelőit a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata és a Jazz Waves Trio zenekar március 22-én, vasárnap, 18 órától az Északi Színház Ács Alajos stúdiótermébe.

A Jazz Waves Trio zenekar 2011-ben alakult, amikor Botos Norbert megalapította első olyan trióját, ahol a mainstream dzsessz ismert standardjait játszhatta. Ez nem sikerült volna, ha két kitűnő zenész, Henter Ambrus, valamint Fisár Csaba nem mond azonnal igent erre az ötletre. A zenésztársak hatására a dzsesszműfaj modernebb darabjai is helyet kaptak a repertoárban, illetve egy-két kedvelt popzenei sláger. Első koncertjeiken vegyes érzéseket váltottak ki a közönségből, illetve azt tapasztalták, hogy az átharmonizált popzenék jobban elnyerik a közönség tetszését. Ennek hatására elkezdődött a saját zenei arckép megformálása, amely erősítésére a zenekar énekesnővel bővült Tamutan Brigitta személyében.

A zenekar ettől kezdve Jazz Waves Trio & Brigitte néven koncertezett nagy sikerrel Erdély nagyvárosaiban. Olyan településeken léptek fel, mint Szatmárnémeti, Nagybánya, Kolozsvár, Nagyvárad és Marosvásárhely. Bár a név megmaradt, de a zenei műfaj inkább pop lett, dzsesszes harmóniákkal és ritmikákkal átitatva. A 2014-es év nagy változást hozott, a zenekar két tagja felvételt nyert a Kőbányai Zenei Stúdióba, Budapestre. Az új helyzet a fentebb említett sikeres felállás végét jelentette, de a munka két új tag kiegészítésével tovább folytatódott Budapesten. A pop-átiratok mellett nosztalgiaként szívesen szemelgetnek a standardok remekműveiből. A Jazz Waves Trio&Kriszta nevű megújult formáció tagjai: Koncz Kriszta (ének), Papp Csaba (dob), Henter Ambrus (basszusgitár) és Botos Norbert (billentyű).

A zenekar célja a dzsessz­műfaj megszerettetése, valamint népszerűsítése és végül, de nem utolsósorban, örömet szerezni a hallgatóknak.

A koncertre 15 lejes egységáron válthatók belépők az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában hétköznaponként 10 és 17 óra között, illetve az esemény előtt egy órával. További információkért a 0261712106-os telefonszámon, illetve a szervezes@harag.eu e-mail címen lehet érdeklődni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: