2010-12-02 14:32:45• hírek • Póti Orsolya

Idén is lesz Christmas Fest!

A szatmári közönség számára már nem cseng ismeretlenül a Christmas Fest elnevezés, hiszen a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ évről évre megszervezi a fesztivált a rock, a dzsessz és a folk zene kedvelői számára. A szervezők idén is színvonalas programokkal várják a zenekedvelő közönséget december 10.-31. között.

A G.M. Zamfirescu Kulturális Központ 1996-ban szervezte meg első alkalommal a karácsonyváró Chrismas Rock elnevezésű rendezvényét a metál-zene kedvelő közönség számára. A koncertekre való igény azonban egyre jobban kiterjedt, így a rendezvényt évről évre egyéb programokkal bővítették ki, úgy, hogy az a más zenestílust kedvelőknek is kellemes szórakozást nyújtson.

Az idei Chrismas Fest dzsessz és folk koncertekkel, valamint kántáló énekekkel várja az ünnepre készülődőket, és a metál-zene kedvelőiről sem feledkeztek meg a szervezők, ugyanis most két estén át bulizhatnak a rockerek.

A karácsonyváró rendezvény december 10-től dzsesszkoncerttel veszi kezdetét 19 órától az Insomnia Clubban, fellép az M5 Quintet, valamint Theodora Enache & Friends alakulat. A fesztivál december 15-én egy hangulatos folkzene esttel folytatódik a Poesis Clubban. Fellép a Black River Blues Band, a Park Folk Grup és Ocatvian Bud. Az est tiszteletbeli meghívottja Mircea Florian lesz.

A fesztivál keretén belül december 17-én, 17 órától sor kerül a díjkiszosztó gálára, melyen idén csak a kulturális teljesítményekben kiemelkedőknek adnak át díjakat a „Dinu Lipatti" Filharmóniában.

A nagy népszerűségnek örvendő Chrismas Rock sem marad ki a rendezvény sorozatból, ugyanis december 17-én, 20 órától a Voice Of Silence, a Masterpiece és a Leaner együttesek lépnek fel, december 18-án pedig a Deity, a Malpraxis, a Syncarnate és a Tropper zenekarok fokozzák a hangulatot. A koncertek helyszíne a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ lesz.

December 21-én a Szatmárnémeti Északi Színházban karácsonyi kántáló énekeket Florin Micas, a Punctul Urmator zenekar és az Artemis énekkar. Az est különleges meghívottja Narcisa Suciu nagybányai születésű énekesnő lesz. 

A fesztivál december 31-én látványos tűzijátékkal zárul az Október 25 téren.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: