2010-12-06 14:24:00• hírek • Póti Orsolya

Dzsesszel kezdődik a fesztivál

Az idei Christmas Fest dzsessz és folk koncertekkel, valamint karácsonyi énekekkel várja az ünnepre készülődőket, és a metál-zene kedvelőiről sem feledkeztek meg a szervezők, ugyanis most két estén át bulizhatnak a rockerek. December 10-én dzsessz koncerttel veszi kezdetét a rendezvénysorozat.

Az est tiszteletbeli meghívottja Teodora Enache lesz, akit legutóbbi amerikai turnéja után gyakran jellemeztek „az új Ella Fitzgerald"-ként. Őt tekintik az egyik legjelentősebb román dzsessz-zenésznek. Számos koncerten és fesztiválon vett részt Romániában, Magyarországon, Olaszországban, Svájcban, Franciaországban,  Németországban, az Egyesült Államokban,  Oroszországban és Kanadában is.

Olyan nemzetközi hírnevű sztárokkal lépett fel, mint Les Paul, Lohnny Griffin, Al Copley, Curtis Fuller, Stanley Jordan, Lohnny Griffin, Rick Condit, Johnny Răducanu és még sorolhatnánk. A világ azon ritka énekesnőinek egyike, akik zenei spontaneitásuk miatt csak élőben fedezhetők fel igazán. Teodora jellemző vonása a scat-technika természetes használata, a veleszületett swing, és az éneklés öröme, amely valósággal kirobban belőle a színpadon. Maximálisan kihasználja hangja természetes adottságait, a blues lényegét a dzsessz hiteles hangján szólaltatja meg.

Theodora Enache és zenekara mellett az magyar és román zenészekből álló dzsessz együttes, az M5 Quintett szórakoztatja majd a közönséget.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: