2020-01-18 09:32:17• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

Dustereket fognak kapni a rendőrségi struktúrák

Dacia Dustereket fognak kapni a rendőrségek, jelentette be Marcel Vela belügyminiszter.


Vela a belügyminisztérium székhelyén tartott sajtótájékoztatón pénteken, és az újságírók egyik kérdése arra vonatkozott, hogy az Europol rendőri szakszervezet szerint a rendőri küldetésekkor használt gépkocsik már nagyon leromlott állapotban vannak, olyanok mint valami "koporsók négy keréken". A szakszervezet ironikusan azt üzente a belügyminiszternek, hogy ha képtelen új autókat vásárolni, akkor vegyen egy szállítmány koporsót. A téma azt követően vált aktuálissá, hogy Szatmárnémetiben két rendőr a szolgálati autóban szenvedett balesetet. A miniszter erre azt felelte, a rendőri egységek országszerte Dacia Dustereket fognak kapni, a gépkocsikat jelenleg látják el a rendőrautók megkülönböztető vizuális elemeivel és szirénákkal.

Vela sérelmezte, hogy a szakszervezetek nem léptek fel akkor, amikor Carmen Dan volt belügyminiszter 7-es BMW-t vásárolt, amiből tíz Dacia Logant lehetett volna venni, és hogy a volt kormány belügyi tárcája négy új Touareget vett a csendőrségnek, amelyekkel a Szociáldemokrata Párt egyes vezető tisztségben levő politikusainak védelmét biztosították. Ebből az összegből - kétszázezer euróból - 500 új pisztolyt vásárolhattak volna a rendőrség számára, hogy lecseréljék a Carpaţi márkájú fegyvereket - mondta Vela.

Arról is tájékoztatott, hogy a csendőrségnél több száz televíziót talált az új kormány, amelyeket a volt belügyminisztérium vett darabonként 1000 euróért. Mindezek a beszerzések véleménye szerint fölöslegesek voltak, tette hozzá a szaktárca vezetője.

Marcel Vela arról is beszélt, hogy a hatékonyság növelése érdekében lecsökkentik a nagyon magas fizetésekkel járó vezetői beosztások számát, az érdemfizetéseket pedig ezentúl nem az irodai alkalmazottak és a főnökök, hanem az operatív alakulatok és a beosztottak fogják megkapni.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: