2015-07-30 19:02:02• hírek • Szatmár.ro

Durva visszaélést követett el a polgármester?

A harmadik híd ügyéről is érdeklődött Nits János - azt ígérik, a jövő héten kiírják a közbeszerzést.

A júliusi rendes havi tanácsülésen nem vett részt Dorel Coica polgármester, Nits János tanácsos legnagyobb sajnálatára. A városatya ugyanis meglehetősen kényes kérdésekkel készült, amelyeknek csak egy részére kapott választ.

Nits a harmadik híddal és a várost elkerülő körgyűrűvel kapcsolatban szeretett volna érdeklődni a polgármesternél, na meg arról a belső rendelkezéséről, amely igen meghökkentette a tanács tagjait.

"Sokat beszéltünk már a harmadik hídról, a polgármester azt is bejelentette, hogy a kormány kétmillió lejt adott a projekt elindítására. Mi a helyzet, hogy áll ez az ügy?" - kérdezte Nits János. Választ a polgármesteri hivatal munkatársától, Szűcs Zsigmondtól kapott: ha minden a megfelelő ütemben halad, akkor a közbeszerzési eljárás hamarosan felkerül arra az internetes felületre, amelyen a cégek értesülnek a munkalehetőségekről és mely rendszeren keresztül ajánlatot nyújthatnak be a munka elvégzésére.

A körgyűrűvel kapcsolatos kérdésre azonban már senki sem tudott válaszolni. Annak ügye ugyanis úgy látszik, már nem aktuális, Nits információi szerint 2020 után kerülhet szóba ennek megépítése.

A tanácsos azzal a polgármesteri hivatalon belüli belső rendelkezésről is kérdezett, mely szerint a hivatal munkatársai nem adhatják ki dokumentumok másolatait a tanácsosoknak, csak abban az esetben, ha az a közelgő tanácsüléssel kapcsolatos. "Egyebek mellett a Pannónia szálló helyzete kapcsán érdeklődtem volna, de ebbe a falba ütköztem." Sajnos a polgármester nem volt jelen, hogy válaszoljon a belső rendelkezés kapcsán, ám Radu Roca alpolgármester megígérte: továbbítja a kérdést a városvezető felé. Mindenesetre az ellenzéki frakciók szerint durva visszaélést követett el a polgármester, ha valóban hozott ilyen rendelkezést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: