2019-10-30 12:07:12• hírek • Bede Emőke

Durva szabálytalanságokat talált a fogyasztóvédelem a Carrefour bevásárlóközpontjaiban

Fotó: news.ro
Fotó: news.ro

Nagyszabású ellenőrzési akciót szervezett a fogyasztóvédelem az elmúlt héten, melynek célkeresztjébe ez alkalommal a Carrefour áruházlánc bevásárlóközpontjai kerültek. A kiszabott bírságok összértéke eléri a 300 ezer lejt, több mint másfél tonnányi terméket azonnali hatállyal visszavontak a polcokról, mi több, két üzletet ideiglenesen be is zárattak – közölte a news.ro.

A híroldal információi szerint az október 24-én zajló akció során az ellenőrök az áruházlánc bukarest, szatmárnémeti, kolozsvári, nagyváradi, nagybányai, konstancai és brassói üzleteit keresték fel. A helyszíneken összesen 6 724 kilogramm élelmiszert vizsgáltak be, melyek közül 1660 kilóval kapcsolatban tapasztaltak valamilyen szabálytalanságot.


Példának okáért a bukaresti Carrefourokban lejárt szavatosságú borjúhúst és nem megfelelő körülmények között tárolt, épp ezért már romlásnak indult halat találtak, ugyanakkor a büfékben megvásárolható meleg ételek hőmérséklete is alacsonyabb volt, mint az előírásban szereplő 60 Celsius fok – tájékoztat a news.ro. Az áruházlánc Szatmárnémetiben található üzletében a mérlegek lejárt hitelesítéssel üzemeltek, de emellett találtak olyan élelmiszereket is, melyeket átcímkéztek és új szavatossági időt ütöttek rájuk.


Noha ezek is súlyos mulasztásnak minősülnek, a kolozsváriak még ezt is tudták tetézni, ugyanis az ellenőrök olyan húsra bukkantak, melyek elfogyasztása egyértelműen veszélyt jelentett volna a vásárlók egészségére. Nagyváradon még azt sem sikerült megállapítani, hogy a húsok melyik árutételből származnak, illetve hogy a büfében felszolgált ételek valójában mikor készültek. Nagybányán ezzel szemben nem az ételek minőségével volt gond, az áruházlánc itt az ezek előállításához használt alapanyagokkal trükközött.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: