2018-08-04 07:35:09• hírek • Blikk.hu

Durva! Katasztrófára számít Schobert Norbi

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) statisztikái szerint tíz év múlva siralmas állapotban lesz a magyarok többsége, s az elhízás hatalmas károkat okoz. A fitneszguru aggódva olvasta a WHO jelentését, amely szerint hazánk a világ negyedik legkövérebb országa, Európában pedig elsők vagyunk.

Norbi javaslatcsomaggal készül, a táplálkozás és mozgáskultúrát reformálná meg. Úgy véli, ha nem lesz drasztikus változás életmódunkban, hamar beteggé és munkaképtelenné válhat az ország több mint háromnegyed része.


"Minden harmadik magyar elhízott! A legfrissebb felmérések szerint az európai tizenévesek csaknem harmada túlsúlyos, ez óriási gond, erről beszélek évek óta" – jegyezte meg Norbi lapunk kérdésére. "Tíz éven belül egészségügyi katasztrófa lesz, ha így haladunk, s jöhet egy gazdasági probléma is, hiszen a sok pluszkilóval rendelkező emberek nem lesznek megfelelő munkaképességűek."


"Sokan támadnak azzal, unalmas amit ismételek, de tény, a túlzott szénhidrátfogyasztás a ludas. Végeztünk egy kutatást, biokémikus professzor segítségével. Az 1900 évek átlagemberét vizsgáltuk. Akkoriban ötször több sót ettek, háromszor több zsírt, és sokkal kevesebbet mozogtak, mint manapság, mégsem voltak elhízottak. Mivel négyszer-ötször kevesebb szénhidrátot vittek be a szervezetükbe" – tette hozzá Norbi, aki szerint nem figyelünk a táplálkozásunkra, ez vezet az elhízáshoz és a betegségekhez.


Átlagosan 600-800 gramm szénhidrátot fogyaszt egy ember naponta, de 180 is elég lenne. A pluszmennyiséget, akkor lehetne ledolgozni, ha annyit edzenénk, mint egy maratonfutó. Gyökeres változás kell a táplálkozásban – mondta Norbi, aki több mint 750 ezer embert fogyasztott le hazánkban. – Egy beadványt készülünk eljuttatni az illetékes minisztériumba, remélhetőleg nyitottak lesznek a változtatásra, szeretnénk meggátolni, a jóslatunk valósággá váljon.


A szakember szerint teljes életmódváltásra lenne szükség, a folyamat megállítása érdekében. Úgy véli, nem sportolunk eleget.


"A helyes táplálkozás elfogadása mellett meg kell érteniük az embereknek, hogy fontos a rendszeres testmozgás, főleg azoknak, akik ülőmunkát végeznek. A helyes táplálkozással és a rendszeres mozgással magasabb lehet az életminőség, és sok betegséget lehet elkerülni."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: