2015-05-20 16:36:00• hírek • Szatmár.ro

Duplázták a gyermeknevelési támogatás összegét

Kereskényi Gábor: sikerült elérnünk az összeg megduplázását, de itt nem szabad megállni!

Szerdán 15 órakor tartották a végső szavazást a gyermeknevelési támogatás - vagy ahogy a köznyelvben emlegetik, gyerekpénz - összegének a megduplázásáról. Mivel a parlamenti képviselők áldásukat adták a kezdeményezésre, ennek összege 42 lejről 84 lejre nő.

"Az összeg megduplázásáról szóló tervezetet az RMDSZ teljes mellszélességgel támogatta. Elfogadhatatlanul alacsonynak találtuk a 42 lejt. Igaz, a 84 lej sem egy nagy összeg, viszont egy 100 százalékos növelés eredménye. Ezzel legalább Bulgáriát sikerült megelőznünk a gyermeknevelési támogatás terén. Véleményem szerint itt nem szabad megállni, bízom benne, hogy a plusz bevételekből - például a szigorúbban ellenőrzött pénztári nyugtaadásból befolyó adóbevételből - sikerül idén is és jövőre is megtartani ezt az összeget, majd emelni rajta, hogy közelítsen az európai szinthez" - mondta el a Szatmár.ro megkeresésére Kereskényi Gábor parlamenti képviselő.

A képviselő  "érdekesnek és furcsának" nevezte a kormányzó PSD hozzáállását a gyermeknevelési támogatás emelése kapcsán: a tervezet általános és cikkelyenkénti vitájakor is ellenezték, a végszavazásnál viszont mellette voltak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: