2015-03-17 18:16:42• hírek • Kocsis Zoltán

Duplát érne az Olimpiának a temesvári skalp

Tizenhét mérkőzés után 11 győzelem és mindössze két vereség - bizony sok sztárcsapatot ismerünk, amelyek elfogadnák ezt a mérleget. Ez a mérleg jelenleg a Temesvári Polié - szerda délutánig. Hogy miként, milyen irányban változik, sokban függ majd az Olimpia csapatától: a szatmári sárga-kékek ugyanis a bánsági lila-fehéreket látják vendégül szerdán a másodosztályú bajnokság hétközi fordulójában.

Noha az Olimpia csak hatodik a tabellán, a temesváriak is nehéz meccsre, egyfajta derbire számítanak, erről árulkodnak nyilatkozataik is. Ez mindenképpen jó fényt vet a szatmári csapatra, ám Csík Tibor vezetőedző tudja: tanítványainak a pályán kell megmutatniuk, hogy felveszik a versenyt a Polival. A hétvégi, Nagyváradon lejátszott gól nélküli meccs után a mester elsősorban a támadókkal volt elégedetlen, mondván: nem volt meg az átütőerő, a veszély a játékukban. Ezen pedig mindenképpen változtatni kell szerdára.

„A Poli kerete telis-tele van élvonalbeli rutinnal rendelkező játékosokkal. Megvannak azok az egyéniségeik, akik adott szituációban egymaguk el tudnak dönteni egy meccset. Külön figyelnünk kell Henriquére, aki egy magas, gólveszélyes támadó. Feltérképeztük őket, ismerjük gyengéiket és erősségeiket. Bízunk a szurkolóink támogatásában. Egy biztos: a fiúk szívvel-lélekkel küzdeni fognak és remélem, ez győzelemmel párosul majd", fogalmazott Csík. A Steaua korábbi védője hozzátette, szoros meccsre számít, amikor egy-egy jó egyéni megoldás dönthet.

Csík nem véletlen emlegette a 23 éves brazil Pedro Henrique de Santana Almeida játékát, aki eddig már hét gólnál tart. A Poli legismertebb és legértékesebb játékosa azonban a csapatkapitány Ovidiu Petre: a védekező középpályás 23-szor szerepelt korábban a román válogatottban, az élvonalban megfordult már a Nationalban, a Steauában és a Temesvárban, de játszott a török Galaatsaray és az olasz Modena csapatában. Szintén játszott Olaszországban, pontosabban a Palermóban és a Piacenzában Cristian Melinte, aki itthon a Petrolul és Astra mezét is magára húzhatta. Cristian Scutaru megfordult a Dinamóban is, míg Gabriel Canu 148 élvonalbeli meccsen szerepelt többek között a National és a Vaslui, a 36 éves Silviu Balace pedig 181 meccsen a Temesvár, a Craiova, a Dinamo és a Vaslui színeiben. Első temesvári periódusában a „bánsági Nedved" becenevet is kiérdemelte.

Ileyn körülmények között talán nem meglepő, hogy a korábbi válogatott Dan Alexa csapata szerezte a legtöbb győzelmet a csoportban, szenvedte el a legkevesebb vereséget, rúgta a legtöbb gólt, 27-et és kapta a legkevesebbet, 6-ot. Ennek felét kapta Ramnicu Valceában és Resicabányán - a csapat két veresége alkalmából.

Az Olimpia helyzetét nehezíti, hogy Ovidiu Bic eltiltás, Marius Burlacu pedig sérülés miatt nem léphet pályára a 15.00 órakor kezdődő találkozón. Ezzel együtt a sárga-kékek mindent megtesznek a győzelemért, hisz ez egyben azt jelentené, hogy biztosan ott lehetnek a rájátszás felsőházában. „Nem szeretnénk tovább izgulni", mondta nevetve Csík Tibor

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: