2012-01-19 16:09:39• hírek • Póti Orsolya

Duplájára nőtt a tűzesetek száma a 2010-es évhez viszonyítva

Éves mérleget készített a Szatmár Megyei „Szamos" Sürgősségi Helyzetek Felügyelőssége a 2011-es évben történt riasztások és bevetések felmérése alapján. Szatmár megye területén összesen 2339 sürgősséginek számító helyzetet regisztráltak - derült ki a felügyelőség évértékelő gyűlésén.

Január 19-én, csütörtökön a sürgősségi helyzetek felügyelőségének munkatársai évértékelő gyűlés keretében számoltak be a felügyelőségen történő fejleményekről, a felmérések adatairól, valamint az új évre szóló tervekről. A gyűlés Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Radu Giurca prefektus jelenlétében zajlott.

A tűzoltók ebben az évben 2339 esetben láttak el sürgősségi életmentő szolgálatot, 216 tűzesetet regisztráltak, a SMURD rohammentő szolgálatnak 1680 esetben kellett beavatkoznia, és mintegy 200 alkalommal más sürgősségi eseteket láttak el. „Szinte duplájára nőtt a tűzesetek száma, míg tavaly 143 esetet regisztráltunk, addig idén 216 tűz okozta balesethez kellett kiküldenünk a csapatot" - nyilatkozta Burz Iulian felügyelő.

A Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége szakképzett munkatársainak több mint 20 természeti katasztrófa okozta sürgősségi helyzetben kellett közbelépniük: többek között árvíz és vihar miatt hívták ki a csoportot. Ezekben az esetekben a helyi sürgősségi helyzetekért felelős testületek tagjai is közbeléptek, akik segédkeztek a súlyos meteorológiai katasztrófák elhárításában.

Ebben az évben összesen 14 hamis riasztást regisztráltak, 11 esetben állatokat mentettek, három esetben pedig környezetvédelmi feladatokat láttak el.



A Szamos Szatmár Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége ebben az évben 5017 esetben figyelmeztetésben részesítette az érintetteket, és 237 esetben szabott ki büntetést. A büntetések összértéke 313.400 lej volt. A szolgálatok során összesen 203.885.133 lej értékben mentettek meg javakat a felügyelőség munkatársai, a felbecsült károk összértéke pedig 3.532.510 lej.

A felügyelőség célja, hogy csökkentse a tűzesetek és az áldozatok számát, ennek érdekében 987 baleset-megelőzést célzó akciót végeztek. Főként a tűzeseteket akarják elkerülni, ugyanis ezek nagy része a lakosság felelőtlensége miatt következik be. A megelőzés és a tájékoztatás elsősorban a helyi önkormányzatok feladata, ennek érdekében különféle akciókat, vetélkedőket szervezett a felügyelőség az elmúlt év során.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: