2009-05-18 11:59:10• hírek • Gozner Gertrud

Dupla kiállítás az Alkotóház-galériában

Május 21-én, csütörtökön 17 órakor nyílik Simon M. Veronika, a Munkácsy- és Krúdy érmes festőművész kettős kiállítása az Alkotóház Galériájában, az 1 December 1918 út 11 szám alatt. A tárlatok címe 1848-49 történelmi személyiségei, illetve Magyar géniuszok és könyvillusztrációk.

A kiállítás utolsó napján, június 5-én kerül sor a Simon M. Veronika által festett Ady Endre, Krúdy Gyula és Tersánszky Józsi Jenő festmények átadására, amelyet a festőművésznő az Ady Endre Társaság felkérésre készített.

Simon M. Veronika sokszorosan díjazott festőművész, aki közgazdászként az Amerikai Grafikai Kurzust és a Salzburgi Leonardo Művészakadémiát végezte. Művészeti folyóiratok rendszeresen közölnek műveiből, eddig több mint 120 kötetet illusztrált. Témaválasztása széleskörű, portrékat, életképeket, csendéleteket egyaránt fest.

Közel 400 egyéni kiállítása volt 11 országban, Romániában eddig Nagyváradon, Kolozsváron és Gyergyószentmiklóson láthatta a műveit a közönség. Munkái között megtalálhatók államférfiak portréi, vallásos tárgyú festmények, művészek, tudósok arcképei, régi mesterségek, tájképek, csendéletek, és a Ki kicsodát is illusztrálta.

A kiállítás szervezői a Szatmár Megyei Önkormányzat, a Szatmár Megye Kultúrális Hagyományait Megőrző és Támogató Központ, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete és az Ady Endre Társaság.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: