2009-12-10 12:38:07• hírek • Ferenczi Noémi

Dupla karácsonyi ünnepség a Kölcseyben

Német illetve angol és magyar nyelvű karácsonyi előadásokkal kívántak kellemes ünnepeket diáktársaiknak valamint a tanári karnak a Kölcsey Ferenc főgimnázium tanulói. A diákok varázslatos karácsonyi hangulatot teremtettek az előadások alkalmával a díszteremben.

A nagyszünetben megrendezett ünnepi műsor keretében német nyelven csendültek fel a népszerű karácsonyi dallamok, úgy mint a Csendes éj, valamint az Ó szép fenyő, de kevésbé ismert, eredeti német dalok is elhangzottak. A műsorban az iskola körülbelül 45 németül tanuló diákja vett részt, a dalokat és szöveget pedig Császár Béla, német szakos tanár állította össze. A diákok a feldíszített karácsonyfa mellett énekelve varázsoltak ünnepi hangulatot az iskola dísztermébe, melyeket szintetizátor és gitárkísérettel adtak elő.

A diákok megható énekei után Császár Béla tanár felkérte a meghívottakat, hogy szóljanak néhány szót az egybegyűltekhez. Johann Fortenheizler, a Német Demokrata Fórum elnöke két nyelven köszönte meg a diákok műsorát, a kedves dalokat. Elmondta, gyermekkorát juttatta eszébe a diákok lelkesedése, a műsor hangulata. Végül pedig áldott karácsonyt és boldog új évet kívánt mindenkinek, majd átadta a tasnádi Maestoso együttes karácsonyi dalait tartalmazó CD-jét.

Ilyés Csaba, túrterbesi plébános is szólt néhány szót az egybegyűltekhez. Kihangsúlyozta, a karácsony lényege nem az ajándék, hanem az hogy kitől kapjuk azt az ajándékot, majd ő is áldott ünnepeket kívánt mindannyiuknak.


Tanítás után 14 órai kezdettel a IX-XII osztályos angolt tanuló diákok Polacsek Annamária és Francia Réka tanárnők irányításával állítottak össze angol nyelvű karácsonyi dalokból álló műsort. Ezt a főgimnázium kórusának fellépése követte, akik ismert, karácsonyi hangulatú énekeket, kórusműveket adtak elő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: