2012-01-28 17:01:35• hírek • Szatmár.ro

Dupla Hütter koncert a Művészeti Iskolában

Hütter Dóra és Hütter Vince koncertezett szombat délután a Művészeti Iskola dísztermében.

Különleges koncertnek adott otthont a Szatmár Megyei Tanács által működtetett Művészeti Iskola előadóterme: a tehetséges fiatalok oktatóközpontjának tanulója, Budean-Mihály Judit zongoratanárnő tanítványa, Hütter Vince mutatta meg tehetségét, s az elmúlt négy év során elsajátított zeneművekből játszotta el kedvenceit. Az ifjú zongoraművész jelenleg az iskola egyik legtehetségesebb diákja. A zenével már az általános iskola első osztályától kezdődően komolyan foglalkozik, az elemi osztályokat a Zene-és Képzőművészeti Líceumban végezte el, utána a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákja lett.

A most nyolcadikos Vince azonban nem szakadt el a zenétől, a Művészeti Iskolában folytatta ilyen irányú tanítványait.

A koncerten közreműködött nővére, Hütter Dóra is, aki a gitározást annyira komolyan vette, hogy zene-konzervatóriumban készül folytatni tanulmányait. Az eredetileg reál beállítottságú diáklány jelen pillanatban az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum tanulója, a Művészeti Iskolában pedig Mircea Deac tanítványa.

A két testvér a szombati koncerten több közös dalt is előadott, az utolsó zenemű pedig igazi meglepetés volt: Dóra és Vince egy Debussi négykezessel búcsúzott a hallgatóságtól.

Hütter Dóra és Vince közös koncertje

Hütter Vince és tanára, Budean-Mihály Judit

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: