2010-11-26 13:08:45• hírek • Szatmar.ro

Dühösek a lakosok

Felbolydultak a kedélyek a legutóbbi tanácsülésen, amikor a szórakozóhelyek órarendjét készültek megszavazni a városvezetők.

A lakosság részéről érkezett panaszok miatt ugyanis megszorító intézkedéseket vezettek volna be a lokálok nyitva tartását illetően. A tanácsteremben megjelent lakosok, illetve szórakozóhelyt üzemeltetők nézetei természetesen különböztek ezt illetően.

A demokrata liberális párti Ghilea Sorin, aki az ülés elnöki tisztségét is betöltötte a tanácskozáson, a javaslattal kapcsolatban kifejtette, helytelen döntés lenne, ha a zajmérő műszerek használatát kihagynák a szórakozóhelyek vizsgálatában és csupán a szomszédok panaszait alapul véve döntenének ügyükben.
Ilyés Gyula polgármester elmondta, nem csupán a hangerővel van probléma, hanem a kocsmák vendégeivel, akik nem képesek kulturáltan viselkedni, részegen randalíroznak éjszaka az utcákon.

A hosszan tartó vitának eredményeként végül az a döntés született, hogy hétfőtől-csütörtökig 06-24 óra között, pénteken és szombaton 06-01 óra között, vasárnap pedig 08-23 óra között tarthatnak nyitva a szórakozóhelyek. Az olyan helyiségek számára pedig, ahol a környező lakosokat zavarja az üzemelő kocsmák, klubok, éttermek hangereje, illetve klientúrája, a nyitva tartást a 06-22 óra közötti időtartalomra határozták meg.

Különböző hivatalos események alkalmával meghosszabbítható azonban az órarend reggel 6 óráig.
A döntéssel egyet nem értő lakosok csalódottan hagyták el az üléstermet, megköszönvén „a semmit".
Úgy tűnik továbbra sem lesz egyetértés a városban, a szórakozóhelyiségeket működtetők számára ugyanis nagy anyagi kiesést jelent a szigorú órarend, a lakosok pedig továbbra is várhatják a zárórát, hogy végre elcsendesedjen a környék.

A szórakozni vágyó fiatalok nyilván unalmasnak és kispolgárinak ítélik meg a megyeközpontot, a nagyobb városokhoz képest, ahol a bulik akár reggel 6-7 óráig is elhúzódhatnak, ugyanakkor figyelembe kell venni a lakosság azon részét is, amely a nyugalmat választaná a hangerő és a kulturálatlan viselkedés helyett.

Talán a szórakozóhelyek jobb hangszigetelése lehetne a megoldás, esetleg dupla ajtók használata is, hiszen elég megterhelő lenne a kisebb kocsmák, lokálok tulajai számára, hogy például fizetett személyt állítsanak a kijárathoz, arra vigyázván, hogy az ajtó folyamatosan zárva legyen és ne szűrődjön ki a zaj az utcára. Minden esetre megoldást kellene találni arra, hogy a szórakozni vágyók is érvényesüljenek, ugyanakkor a másik fél is elégedett legyen.


Néha már zavaró a szomszédoki számára a néhány kocsmában tomboló bulihangulat
Néha már zavaró a szomszédok számára a néhány kocsmában tomboló bulihangulat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: