2009-01-30 14:22:47• hírek • Ferenczi Noémi

Dühében összetörte az autóját

Január 29-án, csütörtökön a határrendészet és a megyei rendőrség munkatársai közös akciót szerveztek a csempészet megelőzése és visszaszorítása érdekében. A közös akció során összesen 5050 doboz cigarettát foglaltak le, melyet két autóban elrejtve akartak átcsempészni a határon.

Délelőtt 11 óra körül a Szatmárnémeti - Erdőd útvonalon a határrendészek ellenrőzés céljából állítottak meg egy Audi A4-es típusú, külföldi rendszámú személygépkocsit. Mivel az autó sofőrje jelentős mértékben tullépte a megengedett sebességet, a határrendészek az erdődi közlekedési rendőrök segítségét kérték, akik a rendőrörs előtt le is állították a száguldozó sofőrt, a 25 éves szilágy megyei Mugurel G.-t. A hatóságok átvizsgálták a járművet, így bukkantak rá 3450 doboz ukrán cigarettára.

Mugurel G. elmondta, a cigarettát Halmiban vette 5000 lejért egy idegentől. Végül, a cigarettát elkobozták, a sofőrt pedig pénzbírság kifizetésére kötelezték, autóját pedig szintén elkobozták a bírság kifizetéséig. Amikor Mugurel G. tudomására hozták, hogy visszatartják az autóját, hirtelen beült a kormány mögé és egy a rendőrség udvarán lévő nagy farakásba hajtott, mely következtében a jármű igencsak megrongálódott.

Szintén csütörtökön, pár órával később, egy magyarországi bejegyzésű Volkwagen Passatot állítottak meg a hatóságok ellenőrzés céljából. Az autóban két személy utazott: Iuliu K. pusztadaróci és Attila C. szatmárnémeti lakos. A hatóságok ezt a járművet is alaposan átvizsgálták. Összesen 1600 doboz Chesterfield márkájú ukrán cigarettát koboztak el. Az autó vezetője elmondta, a cigarettát 1280 euróért vásárolta, majd utasával közösen rejtették el az autóban. A sofőrt 5000 lej pénzbírságra ítélték.

Farakásnak hajtott a cigarettacsempész

A hatóság rábbukant az elrejtett cigarettásdobozokra

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: