2007-05-14 12:14:42• hírek • Tamás Jakab

Dsida Napok Szatmárnémetiben

dsidaA 100 éve született költő emlékének adóznak a rendezvénysorozattal.

Pontosan 100 éve született Dsida Jenő, a magyar irodalom egyik legismertebb alakja. Ennek az évfordulónak alkalmából Szatmárnémetiben és Kolozsváron egyaránt megemlékeznek a költőről különböző rendezvények keretein belül.

Városunkban csütörtök délután 6 órától koszorúzást tartanak a Titulescu téren található Dsida szobornál. Az előzetes tervek szerint beszédet mond Ilyés Gyula polgármester, Pomogáts Béla irodalomtörténész, Katona Tamás történész. A résztvevők szavalatot hallhatnak András Gyula, Czintos József és Marcel Mirea színművész előadásában. A díszőrséget a Szatmári Dsida Jenő Cserkészcsapat biztosítja.

Pénteken reggel 10 órától irodalomtörténeti tanácskozást tartanak a Scheffler János Lelkipásztori Központ I. emeleti előadó termében, ahol köszöntőt mond Muzsnay Árpád az EMKE alelnöke. A tanácskozás során több neves személyiség is előadást tart majd különböző, Dsida Jenőhöz kötődő témában. 19 óra 30 perctől Dsida Jenő emlékműsor veszi kezdetét a Dinu Lipatti Filharmóniában, amelyet a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Református Gimnázium tanulói állítottak össze és adnak elő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: