2010-10-29 09:02:58• hírek • blikk.hu

Drogos zsaru lett Stohl András

Drogos, iszákos, ittasan vezető, piszkos zsarut alakít idei első bemutatójában Stohl András (43).

Az ittas vezetésért és súlyos sérüléssel járó baleset okozásáért decemberben bírái elé álló színész persze maga is tisztában van az elkerülhetetlen párhuzamokkal saját helyzete és a színpadon eljátszott szituációk között, de nem bánja, hisz a figura megformálása közben ő is kibeszélheti magából mindazokat az érzéseket, amelyek a májusi baleset óta - vagy talán már előtte is - benne feszültek.

A Centrál Színházban készülő Jó zsaru, rossz zsaru című darabban Stohlnak jutott Denny szerepe, aki igazi macsó, és határozottan antiszemita zsaru, a családjának él, számára a feleségéről és a gyermekeiről való gondoskodás mindennél fontosabb. Ugyanakkor hűtlen, prostituáltakkal csalja feleségét, majd elszedi a pénzüket, hogy abból fedezze családja költségeit. Amikor egy megvert strici úgy áll rajta bosszút, hogy belő az ablakukon, és életveszélyesen megsebesíti Denny kisebbik fiát, a zsaru barátja és társa, Joey minden igyekezete ellenére szabályos ámokfutásba kezd. Ittasan ül az autóba, morfiummal lövi magát, és több ártatlan embert is megöl, mire végül a valódi támadóval, majd magával is végez.

- Amikor elolvastam a darabot, persze én is rögtön észrevettem, hogy sok a hasonlóság köztem és Denny figurája között - mondta a darab próbája után Stohl András. - Egész egyszerűen van egy ilyen embertípus, mint Denny vagy mint éppen én. Nem hiszem, hogy ez a hasonlóság befolyásolja majd a nézők reagálását, vagy hogy én rosszul jönnék ki a dologból. Valójában még jót is tesz nekem, olyan ez, mint egy öngyógyítás, mintha pszichiáterhez járnék, ahol kibeszélhetem magamból a dolgokat.

Stohl remek formában van, állítja: jól érzi magát, és ez a színpadi teljesítményén is látszik. Úgy tűnik, kissé megkomolyodott a májusi baleset óta, amikor ittas állapotban és drog befolyásoltsága alatt okozott balesetet, majd párja autójával elhajtott a helyszínről. Később persze belátta bűnét, és az RTL Klub kamerái elé állva kért bocsánatot, de a néphangulat ellene fordult. Sokan elítélték, s a szakmai siker is megtorpanni látszott - kiírták a Tűzvonalban című sorozatból, és ugrott az X-Faktor műsorvezetői feladata is. Stohl azonban nem tört meg, emelt fővel menetelt tovább, elterelésre jelentkezett, kártalanítani próbálta idős áldozatát, és persze játszott tovább. Csak nekünk tűnik úgy, hogy megváltozott az elmúlt hónapokban?


Stohl András partnere a darabban Szabó Győző
Stohl András partnere a darabban Szabó Győző


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: