2015-03-12 15:46:03• hírek • Szatmár.ro

Drogfogyasztás-elleni kampányt indítottak

Csütörtökön rajtolt el a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség drogellenes kampánya.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség multimédia-termében indították útjára a "Válassz felelősen" címmel ellátott drogellenes kampányt, amellyel elsősorban a IX-XII. osztályos diákokat célozzák meg. A szervezők mellé állt a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Prefektúra és a Szatmár Megyei Rendőrség is. A program keretében március 13 és 27 között "Egy nap az iskolában" címmel karavánt indítanak, amely a megye 10 középiskolájába viszi el az üzenetet.

Csütörtökön kiderült: a romániai felmérések azt mutatják, hogy a diákok 14 éves korukban kezdenek aktívabban érdeklődni a dohányzás, az alkohol és az illegális anyagok iránt. A kampány során a diákokkal megismertetik a legális és illegális drogok negatív hatásait, de plakátkiállítást is szerveznek, sőt, diákok által készített videoklipeket is vetítenek majd - a legkreatívabb diákokat pedig díjazni is fogják.

Claudiu Mondici főtanfelügyelő felszólalásában elmondta: az iskolának fontos szerepe van az új generáció nevelésében, ezért nagy felelősség hárul a tanárokra. A diákokat véleménye szerint csak akkor lehet távol tartani a drogoktól, ha információkkal látják el őket azok veszélyeiről.

Cornelia Iacob, a Szatmár Megyei Drogellenes Központ munkatársa szerint ugyan a források szűkösek, de a diákokhoz el kell juttatni az üzenetet: ha kábítószerhez nyúlnak, az nem csak őket magukat, de a környezetüket, hozzátartozóikat is tönkreteheti.

A rendőrség képviseletében Simona Sandulescu hívta fel a figyelmet arra, hogy a diákok tinédzser-korukban nagyon kíváncsiak, emiatt receptívek a kábítószerek kapcsán is. A szülőnek is nagy a felelőssége a kábítószerfogyasztás-elleni harcban: oda kell figyeljen arra, hogy hogyan viselkedik a gyermeke és hogy az mire költi a zsebpénzét.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szatmár megyei drogfogyasztó diákok elsősorban ázsiából származó etnobotanikus szerekkel kábítják magukat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: