2016-07-06 17:32:04• hírek • Kocsis Zoltán

Drogbotrányról elhíresült német edző lehet az új román szövetségi kapitány

Hivatalos bejelentés még nem született, de a bukaresti és a német sportsajtó biztosra veszi, hogy Christoph Daum lesz a román labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. Mint ismeretes, a várakozásokon aluli Európa-bajnoki teljesítmény után Anghel Iordanescu lemondott, ezt követően ürült meg a kispad.

Ugyan néhány nappal korábban még a holland Huub Stevens tűnt befutónak, szerdára Daum már meg is érkezett Bukarestbe. Mi több, a vezető német bulvárlap, a Bild azt is megtudta, hogy a 62 éves szakember évi 1,1 millió eurót kereshet Bukarestben. Összehasonlításképpen Iordanescu 400.000 eurót kapott egy év alatt.

Daum igazi sikeredző, öt bajnoki címet tudhat maga mögött edzőként (és egyet játékosként), mégsem erről a leghíresebb. A 2000-es Európa-bajnokságot követően közel állt ahhoz, hogy átvegye a német válogatott irányítását, ám robbant a bonda: kiderült, hogy a sztáredző drogozik. Daum sokáig tagadta a vádakat, pedig hajszálából egyértelműen kimutatták a kokainfogyasztást!

Pedig Daum igazán komoly eredményeket tudhat maga mögött edzőként. Németországban vezette a Köln, a Stuttgart és a Leverkusen csapatait, Törökországban a Fenerbahce és a Besiktas együtteseit, Ausztriában az Austria Wient, Belgiumban a Brugge-t. Német bajnoki címet nyert 1991-ben a Stuttgarttal, 1995-ben a Besiktassal, 2003-ban és 2004-ben a Fenerbahcéval török, 2003-ban pedig az Ausztriával osztrák bajnoki címet ünnepelhetett. Ehhez jön még egy-egy török és osztrák kupa és egy német szuperkupa-győzelem.

2014 óta azonban, amikor a Bursaspor elbocsájtotta, pihen...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: