2010-06-21 11:39:09• hírek • Szatmar.ro

Július 3-4: Opel DragRacing

Már csak alig két hét választ el attól, hogy a szatmárnémeti repülőtér betonján bőgjenek fel Közép-Európa leggyorsabb autóinak motorjai, és csak 12-et kell már aludni, hogy nyomon követhessük a Dragon Hunter vadászatát.

De ezek mellett még mindig tudunk újdonságokkal szolgálni! Hiszen az Opel DragRacing révén 20 év után ismét egy igazi rally csapat érkezik Szatmárnémetibe Titi Aur - Borbély Károly rally teamje személyében, hogy egy igazi adrenalin bombát dobjon a nézők közé. 20 éve volt ugyanis utoljára igazi rallyverseny Szatmáron, amikor még a sportág nagyjai mérték össze tudásukat városunkban. Most pedig ismét egy nemzetközileg is elismert bajnok teszi tiszteletét nálunk.

Constantin „Titi" Aur a legismertebb és legtöbb eredményt elért rallypilóta Romániában: 8 országos bajnoki címet, 49 rallygyőzelmet tudhat maga mögött, illetve ő volt az első román rallyversenyző, aki a nemzetközi versenyeken is ragyogó eredményeket ért el. Összetéveszthetetlen vezetési stílusa, maximális sebességű kanyarvételei minden rallyszerető fanatikus szívét megdobogtatja. Mindezek mellett övé Románia legelismertebb pilótaiskolája is.

Titi Aur mellett Borbély Károly foglal helyet, navigátorként. Róla érdemes tudni, hogy gyerekkora óta az autósport szerelmese, és három éve debütált másodpilótaként, idén pedig Titi Aur mellett szállt ringbe annak érdekében, hogy övék legyen a bajnoki cím. Borbély Károly személyében pedig nem utolsó sorban Románia gazdasági államtitkárát is tisztelhetjük.

Titi Aur és Borbély Károly az Opel DragRacingen szombaton, azaz július 3-án délelőtt és délután egyaránt fellép a szatmári közönség előtt egy fergeteges rallybemutatóval, melyet a speciálisan erre a célra kialakított arénában tekinthetnek meg az érdeklődők. A szerencsésebbek pedig azt is megtudhatják, milyen egy speciálisan átalakított, 200.000 eurót érő, N kategóriás Mitshubishi Lancer Evo IX jobb oldali székébe préselődni, miközben felbőg a 2.0-ás turbo motor, nekifeszül az összkerékmeghajtás és Titi csövig nyomja a gázpedált.


Közép-Európa leggyorsabb autóit csodálhatják meg a reptéren
Közép-Európa leggyorsabb autóit csodálhatják meg a reptéren


A száguldó gépcsodák mellett más kikapcsolódási lehetőség is várja a látogatókat. Azok, akik már szédülnek a sok akciótól és meg is szomjaztak, hát számukra is van egy visszautasíthatatlan ajánlat: a Nagykárolyi Termál Standnak köszönhetően ugyanis igazi strand feeling költözik a szatmárnémeti repülőtér betonjára. Homok, medence, gyönyörű lányok és jéghideg italok várják ugyanis az Opel DragRacing nézőit a RacingStrandon és a DragPubban, ahol nemcsak szomjukat olthatják a nézők: a szervezők azokra is gondoltak, akik nem szeretnének lemaradni a foci VB góljairól, viszont a gyorsuló autókat sem akarják kihagyni. Nekik ajánljuk a DragPubot, ahol hatalmas LCD TV-k segítségével két gyorsulás között két gólt is megnézhetnek a focirajongók, sőt az internet és a Krónika napilap Vb oldalának segítségével nyomon követhetik a legfrissebb eseményeket is. Egyszóval a rendezők igyekeznek a maximális adrenalin sokkal bombázni az Opel DragRacing nézőit.

Természetesen nem várható el, hogy a nézők egész nap üres hassal tomboljanak az akciók láttán. Ezért a tavalyinál is bővebb kínálattal várják a látogatókat a FoodAréna ételbárjai és gyorsbüféi. Ameddig pedig a család „nagyjai" gyorsuló gépcsodákat vagy a foci VB góljait nézik, a gyerekekről ingyenes babysitting felügyelet gondoskodik egy speciálisan erre a célra kialakított területen, ahol játékok, arcfestés és egyéb gyerekszíveket megdobogtató akció várja a legkisebbeket. A nagyobb gyerekeknek pedig egy újabb különlegességgel szolgálunk: a drifterek és a gyorsuló autócsodák mintájára ők is volán mögé ülhetnek, mégpedig az Opel DragRacingen felállított dodgem pályán, ahol felejthetetlen szórakozásban lehet részük.

Gyorsulási bajnokság, drift, jetcar, streetfighter, RacingStrand és DragPub, FoodAréna, gyerekfelügyelet, Foci VB és dodgem - mindez csak a július 3-4-én, a szatmárnémeti nemzetközi repülőtéren megrendezésre kerülő Opel DragRacingen! Mindez azonban nem jöhetne létre a partnerek és támogatók nélkül. Fő támogató a szatmárnémeti Opel West márkaképviselet, a rendezvény hivatalos autója az új Opel Astra. Hivatalos energiaital a Kalaschnikow, motorolajokban és kenőanyagokban Mobil1-et használják, a Lubexpert forgalmazásában. A verseny biztonságát az OmniAsig garantálja, gumiabroncsok a GerBogtól, szórakozni és kikapcsolódni pedig a nagykárolyi Termálstrandra járnak a szervezők. Logisztikai partner az A-CAR Romania, kiemelt partner a Carstyling.hu.

A rendezvény szervezője a szatmárnémeti AutoSportKlub és a DragRacing Hungary. A verseny helyszínét biztosító Nemzetközi Repülőteret a Szatmár Megyei Tanács bocsájtja rendelkezésre, ezáltal is népszerűsítve Szatmár megye turisztikai látványosságait és a repülőtér szolgáltatásait a széles közönség körében.


A tavalyi veresenyhez képest bővült az idei felhozatal
A tavalyi rendezvényhez képest bővült az idei felhozatal.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: