2020-03-18 09:17:35• hírek • Bede Emőke

Drasztikusan visszaesett a petei határátkelő forgalma

Fotó: Román Határrendészet hivatalos Facebook-oldala
Fotó: Román Határrendészet hivatalos Facebook-oldala

A Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere által kedden bejelentett, egyszeri átutazást lehetővé tevő konvojban utazók csak Borsnál, Csanádnál és Nagylaknál léphettek Románia területére, így a Szatmár megyei határátkelők forgalma drasztikusan visszaesett. Peténél példának okáért alig több mint 200 személy érkezett haza.

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal szóvivője, Giorgiana Paduraru közölte, kedd este negyed nyolctól szerda reggel negyed nyolcig 231 személy, köztük 193 román állampolgár lépte át a határátkelőt. Ezen utazók közül 103-an nyilatkoztak úgy, hogy a koronavírus által érintett területekről vagy azok érintésével tértek haza. 39-en Franciaroszágból, 18-an Ausztriából, 12-en Hollandiából, 11-en Németországból, 8-an Olaszországból, 6-an Belgiumból, 4-en az Egyesült Királyságból, 3-an Svájcból és 2-en Spanyolországból érkeztek Romániába.


A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság mind a 103 főt megvizsgálta. Végül 8 személyt irányítottak tovább hatósági kísérettel a lakhelyüknek megfelelő intézményes karanténok valamelyikébe, 95 személynek - köztük 31 Szatmár megyei lakosnak – pedig az otthoni elkülönítést irányozták elő.


Fontos kiemelni, hogy nem olyan személyekről van szó, akik a határzár miatt Ausztia és Magyarország között rekedtek, hanem olyanokról, akik már Magyarország területén tartózkodtak az óvintézkedés bevezetésekor, így szabadon elhagyhatták a szomszédos ország területét – pontosított a prefektúra szóvivője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: