2008-01-25 08:58:31• hírek • István Löchli

Elfogadták a Transurban 2008-as költségvetését

 A közszállításért felelős vállalatnak egy kimutatást kell készítenie a jelenlegi útvonalakról.

Elfogadta a városi tanács a Transurban közszállításért felelős vállalat 2008-as költségvetését, de a vállalatnak bizonyos kéréseknek is eleget kell tennie az év folyamán.

Ennek értelmében egy kimutatást kell végeznie a cégnek, a jelenlegi útvonalakról, hogy azok mennyire veszteségesek vagy éppen nyereségesek, illetve átlagosan mennyien veszik igénybe a tömegközlekedést Szatmáron. Simon József a Transurban vezérigazgatója is jelen volt a tanácskozáson, majd elmondta, már több olyan járat menetrendjét módosították, amely nem bizonyult gazdaságosnak. A menetrend módosítások, több száz kilométerrel rövidítik le a napi járatok hosszát, így a vállalat egymilliárd régi lejt fog megtakarítani. Mivel több járaton a reggeli órákban igen kevesen utaznak, ezért ezek menetrendjét is át fogják értékelni.

A tanácsülésen továbbá szó esett a nyugdíjasok ingyenes utaztatásáról is. Többen hangoztatták, hogy más városokhoz hasonlóan, Szatmárnémetiben is ingyenessé kellene tenni a nyugdíjasok számára a tömegközlekedést. Viorel Solschi alpolgármester kijelentette, teljes mértékben nem lehet ingyenesé tenni a nyugdíjasok számára a tömegközlekedést. "A legoptimálisabb megoldás az lenne, ha a nyugdíjasok a bérletek 20-30 százalékát kellene kifizessék, így csak azok fogják megvásárolni a kedvezményes bérleteket, akik valóban használják a Transurban járatait." – mondta az alpolgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: