2009-08-21 00:46:59• hírek • Szatmar.ro

Dinamo: szégyen a pályán és azon kívül

fotó: fcdinamo.ro
fotó: fcdinamo.ro

Szurkolók futottak a pályára, félbeszakadt a Dinamo - Liberec mérkőzés.

Optimistán vághattak az Európa-liga rájátszása első mérkőzéseinek a román csapatok, hisz, a Vaslui kivételével, igen szürke ellenfeleket (hogy nem mondjunk gyengét) kaptak. Papíron a Steauának nem okozhatott gondot a St.Patricks, a CFR-nek sem Szarajevó. A Liberec már jobb nevű ellenfél, ám így is a Dinamo volt a favorit. Az AEK Athén kilógott ebből a sorból, a nehéz 180 perc elé nézett a Vaslui.

Aztán a Dinamo gyorsan komoly lépeseket tett afelé, hogy ne legyen 100%-os a román csapatok mérlege. Először azzal, hogy Liska az 5. percben vezetéshez juttatta a cseheket. Másodsorban azzal, hogy sehogy sem tudta feltörni a fegyelmezetten védekező vendégek védelmét és bár, főleg a második játékrészben, eljutottak néhány helyzetig, mégis a Liberec szerzett újabb találatot. A csehek kontrái végig veszélyesek voltak, a 84. percben pedig Blazek kihasználta Tamas hibáját és megduplázta csapata előnyét.

Három perccel később egy néző futott be a pályára, majd miután a biztonságiak nagy nehezen földre vitték, a szurkolók ledöntötték a biztonsági kerítést és megindultak a játéktér felé. Mire a rohamrendőrök megérkeztek, Einwaller játékvezető véget vetett a mérkőzésnek.

Figyelembe véve, hogy a tavalyi, nijmegeni eset után a Dinamo visszaesőnek számít, szigorú büntetésre számíthat az UEFA részéről. 2006-ban a holland Feyenoordot hasonló okból egy évre kizárták az európai kupákból. Nem kizárt, hogy a Dinamónak már a visszavágóra sem kell elutaznia.

A fővárosi szurkolási kultúrára jellemző, hogy a Steaua zárt kapuk mögött fogadta az ír St.Patricket. A hazai játékosok, bár korántsem játszottak meggyőzően, sorra alakították ki a helyzeteiket és hagyták ki őket. Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy két ízben az írek is megszerezhették volna a vezetést. A szünetben Bergodi, igazolva edzői kvalitásait, pályára küldte Stancut, átállva a három csatáros felállásra. Az eredmény nem váratott sokáig magára: az 55. percben Nicolita szerezte meg a vezetést, majd a cserecsatárt hozták társai (előbb az előző gólszerző, majd Surdu) kihagyhatatlan helyzetbe.

Szintén bizakodva várhatja a visszavágót a Kolozsvári CFR, amely Szarajevóban szerzett egy értékes 1-1-es döntetlent. Remekül kezdtek a vendégek, a 19. percben Dani szerzett számukra vezetést Culio beadása nyomán, majd Kone is betalált - amit a játékvezető érthetetlen módon nem adott meg. Az idő teltével aztán a hazaiak egyre inkább átvették az irányítást, Nuno Clarónak több bravúrt is be kellett mutatnia. Ám a 77. percben Hadzsics ellen tehetetlen volt, a bosnyák csatár pedig ezzel beállította a végeredményt.

A legnehezebb mérkőzésre a Vaslui számíthatott, amely végül minimális előnyt szerzett a visszavágóra az AEK Athén ellen. A görögök kezdtek veszélyesebben, mégis ők kapták az első gólt, amikor egy szögletet követően Wesley csúsztatott a hálóba. A második félidő elején Blanco büntetőjével aztán kiegyenlítettek a vendégek, ám ezután túlságosan is visszahúzódtak. Ez pedig nem maradt büntetlenül, Wesley volt ismét eredményes, ezúttal büntetőből. Kemény visszavágó vár azonban a Vasluira Athénban.

Eredmények:
Dinamo-Slovan Liberec 0-2, a találkozót félbeszakították
gólok: Liska (5.), Blazek (84.)

Steaua-St.Patricks 3-0
gólok: Nicolita (56.), Stancu (65., 80.)

Vaslui-AEK Athén 2-1
gólok: Wesley (28.,83., tizenegyes) illetve Blanco (68., tizenegyes)

Szarajevó-Kolozsvári CFR 1-1
gólok: Hadzsics (77.), illetve Dani (19.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: