2009-10-01 13:44:24• hírek • Szatmar.ro

Harc a tulipánok ellen

A és a Steaua is Hollandiába látogat, a Dinamo és a Temesvár odahaza lép pályára.

Az Európa-liga második fordulójának érdekessége román szempontból, hogy a négy gárda közül kettő is a tulipánok országában lép pályára: a Kolozsvári CFR Eindhovenben a PSV vendégeként, míg a Steaua Enschedében a Twente ellen meccsel. A másik két csapat, a Temesvár és a Dinamo hazai pályán folytatja európai szereplését a Panathinaikosz illetve a Dinamo Zágráb ellen.

Ami a hollandiai „kivándorlókat" illeti, egyik sem számít esélyesnek. Ennek alátámasztására elég csak ránéznünk a bajnoki tabellára, ahol azt látjuk, hogy a PSV és a Twente holtversenyben vezeti hazája pontvadászatát, ráadásul idén még veretlenek. A két gárda között azonban van egy lényegesnek mondható különbség: míg a PSV elsősorban lehengerlő támadójátékára támaszkodik és a védelme sebezhető, addig a Twente inkább a szolid hátsó alakzatában bízhat. Ám figyelem, az enschedeiek kezdőcsapatában négy olyan játékos is található (Perez, Stoch, Ruyz és Nkufo), akik szinte csak a támadással foglalkoznak.

Ami a két román csapatot illeti, azok hasonlítanak csütörtöki ellenfeleikhez: amíg a CFR szintén elsősorban támadni szeret és nem érzi jól magát, ha nyomás alá helyezik védelmét, addig a Steaua szívesebben kontrázik. Annak ellenére, hogy védelme nagyon megérzi Radoi és Goian elvesztését. A kolozsváriak számára a legnagyobb gondot az okozhatja, hogy megtalálják azt az egyensúlyt, amely lehetővé teszi számukra a támadást, de úgy, hogy ne adjanak nagy területeket a hollandoknak. Az erdélyiek legfontosabb hiányzója Yssuf Koné, őt Traoré helyettesíti. A bukarestieknél Golanski esett ki, az ő helyén Nicolita játszhat.

Ami az „otthon maradottakat" illeti, első ránézésre a Temesvárnak van könnyebb dolga a Dinamo Zágráb ellen. Csakhogy a bánságiaknak fel kell adniuk defenzív játékukat (az utolsó három meccsen nem tudtak gólt szerezni), ha nyerni akarnak. A Dinamo ugyanakkor van olyan jó csapat, hogy ki tudja használni a területeket. A Zágráb idén nem veszített bajnokit, nyolc forduló után már hét pontnyi előnye van, keretében pedig olyan ismert játékosok találhatóak, mint a Bayern Münchenben, a Juventusban és a Dortmundban is megforduló Robert Kovac vagy a Roma és a Monaco korábbi védője, Leandro Cufre.



Zágrábban mindent a Dinamo körül forog


Ismert nevekben nem szűkölködik a Panathinaikosz sem, elég ha csak Karaguniszra, Kacuraniszra vagy Djibril Cissére gondolunk - igaz, utóbbi eltiltás miatt nem játszhat a Dinamo ellen. A románok eddig érdekes szezont produkálnak, hisz a könnyűnek tűnő meccseken szenvednek, a nehezebbeken viszont remekelnek. Ebből a logikából kiindulva a Pana ellen a piros-fehérek az esélyesek, ám a nagy kérdés kérdés az, hogy csupán motivációs problémák okozzák az előbbi furcsaságot, vagy minőségi problémákkal küszködnek. A Dinamo a grazi győzelem után egy újabb győzelemmel komoly lépést tehetnének a továbbjutás érdekében, míg a görögök, az első fordulóban a Galatasaray ellen hazai pályán elszenvedett vereség után Bukarestben nem kaphat ki, ha tovább akar jutni. A Dinamo a zárt kapus meccs miatt nem számíthat sem szurkolóikra, sem két alapemberére, N'Doyére és Niculaéra.

A további csoportokban két ízig-vérig rangadót rendeznek, amely érdekes összecsapásokat ígér. A Valencia az olasz bajnokság tavalyi meglepetéscsapatát, a Genoát fogadja, a Német Kupa győztese, a sorozat tavalyi döntőse, a Werder Bremen pedig a Spanyol Kupa döntősét, az Athletico Bilbaót fogadja.

A román csapatok programja:
A csoport:
Temesvár - Dinamo Zágráb 22.00 Sport.ro
Anderlecht - Ajax

F csoport: Dinamo - Panathinaikosz 22.00 ProTv
Galatasaray - Sturm Graz

E csoport: Twente - Steaua 20.00 ProTv
Sheriff Tiraspol - Fenerbahce

K csoport: PSV Eindhoven - Kolozsvári CFR 20.00 Sport.ro
Köbenhavn - Sparta Prága

Teljes program:
B csoport: Slavia Prága - Lille
Valencia - Genoa

C csoport: Hamburg - Hapoel Tel-Aviv
Celtic Glasgow - Rapid Wien

D csoport: Sporting Lisszabon - Hertha
Ventspils - Heerenveen

E csoport: Roma - CSZKA Szófia
Fulham - Basel

G csoport: Levszki Szófia - Lazio
Salzburg - Villarreal

I csoport: AEK Athén - Benfica
BATE Boriszov - Everton

J csoport: Toulouse - Brugge
Sahtar Donyeck - Partizan Belgrád

L csoport: Werder Bremen - Athletico Bilbao
Austria Wien - Nacional Funchal

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: