2016-09-15 01:59:41• hírek • Hirado.hu/ Kocsis Zoltán

Drámai hajrában nyert a Real Madrid

A Real Madrid labdarúgócsapata hazai pályán 2-1 legyőzte a Sporting Lisboa együttesét a Bajnokok Ligája szerda esti játéknapján.

Bár a Real Madrid a létező legerősebb csapatával futott ki a gyepre, az első tíz percben mégis a Sporting volt az, amely kétszer is célba vette a madridi kaput, Bruno César lapos lövése ha kevéssel is de mellé ment, míg Gelson Martins löketét Kiko Casillának kellett védenie. A Blancók ugyan igyekeztek ráerőltetni akaratukat a portugál csapatra, akik azonban időről-időre életveszélyes kontrákkal lepték meg Zidane alakulatát. Legaktívabb játékosuk Gelson Martins volt, aki a jobbszélen nem egyszer faképnél hagyta Marcelót. Így tett a 34. percben is, mikor gyorsaságát kamatoztatva lerázta a madridi balhátvédet, középre tett labdájáról viszont lemaradtak a csapattársak. A 41. perc ismét Sporting-helyzetet hozott, a középpályás Adrian Silva 20 méterről lőhetett, a középre tartó labda viszont Casilla ölében kötött ki. Az első félidőt pedig Ronaldo kapu fölött elsuhanó szabadrúgása zárta. Az elsőhöz hasonlóan a második játékrész is egy Bruno César lövéssel kezdődött, ám ezúttal a labda a kapuban kötött ki, a 47. percben teljesen megérdemelten szerezte meg a vezetést a Sporting. A portugál csapat előnye tudatában felszabadultan játszott, Gelson Martins helyenként tarthatatlanul cikázott a madridi játékosok között, míg Adrian Silva az 54. percben egy kemény lapos lövéssel tesztelte Casillát.

A Real előtt a 66. percben adódott nagy egyenlítési lehetőség, mikor Ronaldo és Bale tizenhat méterre a kaputól szabadrúgáshoz készülődhetett, a walesi azonban csúnyán fölé lőtt, majd le is kapta őt a pályáról a csapat edzője, Zinedine Zidane, aki cserékkel igyekezett felrázni együttesét. Neki is feszült ellenfelének a királyi gárda, amely az utolsó negyedórában futószalagon dolgozta ki a helyzeteket: a 77. percben Carvajal lövése kerülte el a kaput, a 83.-ban Ronaldo közelről a kapufát trafálta telibe, egy perc múlva pedig ismét Carvajal próbálkozott, kapáslövése azonban mellé ment.

A Realnak semmi sem akart sikerülni, érett hát a meglepetés, de  a 89. percben Cristiano Ronaldo szabadrúgásból egyenlített nevelőegyesülete ellen, majd a 94.-ben két cserejátékosnak köszönhetően a Real Madrid megnyerte az összecsapást: James Rodríguez beadását a nyáron hazacsábított Álvaro Morata fejelte a kapuba.

A csoport másik meccsén a Borussia Dortmund erődemonstrációt tartott Varsóban, amihez a hazai védelem komoly segítséget nyújtott. Mario Götze és Szokratisz Papasztatopulosz fejjel talált be, Marc Bartra pedig közelről - a labda úgy került elé, hogy előtte Arkadiusz Malarz kapus háromszor is védett! A németek a második félidőben sem álltak le, Raphael Guerreiro, Gonzalo Castro és Pierre-Emerick Aubameyang is betalált. Hiába lőtt a hat BL-selejtezőn öt gólt és talált be a hétvégi bajnokin is, Nemanja Nikolcs kimaradt a Legia kezdőjéből, a magyar válogatott csatár csak a 63. percben állt be.

A Manchesterre leszakadó özönvíz miatt a G csoportban a keddről szerdára halasztott meccsen a City játszott úgy, mint egy gólok: mindent elsöprő vihar. A Borussia Mönchengladbachnak szinte helyzete sem volt és elsősorban Yann Sommer kapusnak köszönheti, hogy nem szenvedett ennél is nagyobb arányú vereséget. Persze Kun Agüero mesterhármasa és Kelechi Iheanacho gólja így is elég volt a 4-0-ás kiütéshez.

Négy gól esett a másik Ruhr-vidéki német csapat, a Bayer Leverkusen meccsén is. Amikor Admir Mehmedi és Hakan Calhanoglu góljaival már a 15. percben két góllal vezettek a hazaiak, úgy tűnt, a CSZKA Moszkva súlyos zakóval térhet haza. Főleg, hogy kapusa, Igor Akinfejev bravúrok sorát mutatta be, hogy csapata ne kerüljön nagyobb hátrányba. Mindez olyan jól sikerült, hogy a CSZKA a félidő végén abszolút semmiből kiegyenlített: egy kontra végén Alan Dzagojev a vendégek első helyzetéből betalált, két perccel később pedig Roman Eremenko a második helyzetből ki is egyenlített. A sokkból a Leverkusen nem tudott magához térni a szünet után, így már nem is változott az eredmény.

Az E csoport másik meccsén a Monaco Bernardo Silva egyéni akciója és Thomas Lemar közeli bombája után meglepetésre és némileg a meccs képe ellenére két gólos vezetést szerzett a Tottenham otthonában. Ugyan Toby Alderweireld még a szünet előtti pillanatban szépített, az angolok - helyzeteik ellenére - nem tudtak kiegyenlíteni.

A H csoport rangadóján kiegyenlített első félidőt játszott egymással a Juventus és a Sevilla, még akkor is, ha veszélyesebb helyzetei az olaszoknak voltak. A szünet után a hazaiak növelték fölényüket, ám Gonzalo Higuain fejese után a lécen csattant a labda, Alex Sandro fejesét pedig hatalmas bravúrral védte Sergio Rico. Mindkétszer a legutóbbi három Európa Liga sorozatát megnyerő Sevilla korábbi játékosa, Dani Alves volt a feladó.

A csoport másik meccsén a Lyon simán verte 3-0-ra a Dinamo Zágrábot. Az Olympique mindkétszer megnyomta a félidők első negyed óráját. Az első játékrészben Corentin Tolisso egyet, a másodikban Jordan Ferri és Maxwel Cornet kettőt rúgott ebben a periódusban. A végére a franciák kicsit kiengedtek, a horvátok így is csak két kapufáig. A vendégeknél Alexandru Matel nem került be a keretbe.

Végezetül a G csoportban a belga bajnok Brugge José Izquierdo révén ziccerrel kezdte és zárta az angol bajnok Leicester elleni meccset, ám közben három gólt is kapott -amit nagyban köszönhet saját védelmét alkotó játékosok kapitális hibáinak is. Marc Albrighton már az ötödik percben betalált, majd Riyad Mahrez az első félidőbe egy pazar szabadrúgással, a szünet után pedig tizenegyesből lőtt gólt

A kvartett másik találkozóján a Porto egy védelmi hiba és egy pazar passz után gyorsan vezetést szerzett Otavio révén, de a várakozás ellenére nem tudta növelni előnyét a Köbenhavn ellen. Sőt, a dánok a szünet után Andreas Cornelius fejesével kiegyenlítettek. A Porto aztán nem tudott újabb gólt szerezni, annak ellenére sem, hogy az utolsó fél órában emberelőnyben maradt.

Bajnokok Ligája eredmények:
C csoport:
Manchester City
- Borussia Mönchengladbach 4-0
gólok: Agüero (9., 28., 77.), Iheanacho (90.)

E csoport:
Bayer Leverkusen - CSZKA Moszkva 2-2
gólok: Mehmedi (9.), Calhanoglu (15.) illetve Dzagojev (36.), Eremenko (38.)

Tottenham Hotspur - Monaco 1-2
gólok: Alderweireld (45.) illetve Bernardo Silva (16.), Lemar (31.)

E csoport:
Real Madrid
- Sporting Lisszabon 2-1
gólok: Ronaldo (89.), Morata (90.) illetve Bruno Cesar (48.)

Legia Varsó - Borussia Dortmund 0-6
gólok: Götze (7.), Papasztatopulosz (15.), Bartra (17.), Guerreiro (51.), Castro (76.), Aubameyang (87.)

G csoport:
Brugge - Leicester 0-3
gólok: Albrighton (5.), Mahrez (29., 61.)

Porto - Köbenhavn 1-1
gólok: Otavio (13.) illetve Cornelius (52.)

H csoport:
Juventus - Sevilla 0-0

Olympique Lyon - Dinamo Zágráb 3-0
gólok: Tolisso (13.), Ferri (49.), Cornet (57.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: