2010-04-15 01:57:03• hírek • Szatmar.ro

Drámai elődöntőt nyert a CFR

A kolozsváriak egy teljes félidőt emberhátrányban játszva rúgtak kettőt a Dinamónak.

A Kolozsvári CFR labdarúgó csapata megvédheti címét a Román Kupában, miután szerda este drámai körülmények közepette 2-1-re legyőzte a Dinamót az elődöntő visszavágóján. Ellenfele kiléte csütörtökön dől el, amikor is a Brassó megpróbálja megőrizni 1-0-ás győzelme adta előnyét a Vaslui otthonában.

A kolozsvári meccsen már a meccs előtt kiderült, hogy mindkét gárda be akart jutni a fináléba, mivel a két edző a lehető legjobb csapatát küldte pályára. Igaz ez még akkor is, ha a hazaiaknál a védelem két szélén Tonyt és Leót Panin és Edimar helyettesítette, míg a csatársorban Bud helyén Traoré kapott lehetőséget. Mivel az első meccsen Bukarestben 1-1-es döntetlen született, mintegy 12 ezer reménykedő hazai szurkoló buzdítása közepette vette kezdetét a találkozó.

Az első percek ismerkedése után az erdélyiek tettek szert némi mezőnyfölényre, ám ez sokáig igencsak meddőnek bizonyult. Az első komoly helyzetet a 20. percben jegyezhettük, amikor Nicolae Dica lövését Munteanu akrobatikus mozdulattal hárította. A legközelebb Deac állt a gólhoz, aki a 36. percben okosan vette célba a hosszú sarkot, ám centikkel cél tévesztett. A Dinamo, egy három-négy perces periódust leszámítva, csak a védekezéssel foglalkozott. Ekkor Niculae és Moti is célba vette a hazai kaput, ám jellemző, hogy Nuno Clarónak nem igazán akadt komoly védeni valója.

A második félidőben aztán egy perc kellett ahhoz, hogy megtörjön a hazai fölény: a 46. percben Edimar rátartott Koné lábára, Tudor játékvezető pedig úgy érezte, ez piros lapot érő tett volt. Az emberhátrány azonban nem zavarta meg a hazaiakat, az 51. percben pedig megszerezték a vezetést: Traoré fordult le két emberről, Nicolae Dica elé tálalt, aki egyedül maradt Munteanu kapussal és nem hibázott.


Bud ezúttal csak csreként kapott lehetőséget, míg Moti végig a pályán volt fotó: cfr1907.ro
Bud ezúttal csak csereként kapott lehetőséget, míg Moti végig a pályán volt fotó: cfr1907.ro


A gól után egyre nagyobb fölénye tett szert a Dinamo, ám ennek ellenére nem tudott komoly helyzetet kialakítani a rendkívül szervezetten védekező hazaiak ellen. A 74. percben aztán jókora szerencsével mégis kiegyenlítettek a bukarestiek: Adrian Crietea lövése a kapufán csattant (kellett ehhez Nuno Claro hibája is), onnan a labda Andrei Cristea elé került, aki közelről nem hibázott.

Ekkor úgy tűnt, összetörik a CFR, ám nem tette: a 78. percben Culio bal oldali beadása után Traoré szerzett ismét vezetést a vasutasoknak.

A Dinamo hiába játszott nyomasztó fölényben, helyzetig nem jutott, az ívelgetéseket pedig a hazai védelem rendre kivágta. Egészen az utolsó két percig, amikor Nuno Claro két bravúrja is kellett, hogy a hazaiak kvalifikálják magukat a fináléba: az egész meccsen bizonytalankodó portugál hálóőr a 93. percben Moti fejesét kotorta ki a kapufa mellől, az meccs utolsó pillanatában pedig Niculescu közeli kapáslövését védte lenyűgöző magabiztossággal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: