2019-05-21 17:44:11• hírek • Szatmár.ro

Dráma: az utolsó másodpercekben vesztette el a döntőt a VSK

A Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata története során eddig egyetlen alkalommal sem győzte le a bajnoki döntőben a székelyföldieket, a Román Kupában is rendre a Sepsi nyerte – idén is – a döntőt.

A találkozót a házigazda Sepsi-SIC kezdte jobban, bár a szatmáriak sem voltak nagyon megilletődve. Sőt! A 15:11-re végződő első negyed után a szatmáriak 10:15-re nyerték a másodikat, így egy pontos szatmári előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok. A folytatásban pedig gyakorlatilag lefagyott a Sepsi, volt olyan is, hogy Maikel Lopez szatmári lányai tíz ponttal is vezettek. A játékrész egyébként 12:15-re végződött. Az eredményhez hozzájárult az is, hogy a szatmáriaktól elszerződött Solopova borzasztó formában volt, a Sepsinél alapembernek számító játékos két negyed alatt mindössze három pontot szerzett.
 

A negyedik negyedben sok, gyakran akár nevetségesnek is nevezhető hiba jellemezte mindkét csapat játékát: kihagyott büntetők, eladott labdák, a palánkot el sem érő hárompontos-kísérletek borzolták a drukkerek kedélyét. Három perccel a vége előtt újra 46:53 volt a végeredmény, ám a Sepsi több büntetőhöz is jutott, 50:53-ra csökkent a szatmáriak előnye. Aztán Denson talált be a hárompontosvonalon kívülről, de jött a kétpontos sepsiszentgyörgyi válasz… majd 54:56-nál büntetőt hibáztak a házigazdák, a folytatásban pedig nem elég, hogy Gödri-Parau betalált, egy büntetőt is értékesíthetett.
 

Természetesen a szatmáriak időt kértek, hiszen 57:56-nál átvették a vezetést a házigazdák. Két másodperccel a vége előtt a szatmáriaké volt a labda, a Sepsi előnye pedig 59:56 volt az eredmény, Amukamara hárompontosa pedig nem talált be…


A szatmáriak legjobbja 17 ponttal Orosz Andrea volt, aki a negyedik találkozón is bravúros játékkal segítette győzelemre csapatát. Densonnal a 15 ponttal és a 11 lepattanóval összejött a dupla-dupla, hét kosárra váltott passzal pedig Amukamara adta a legtöbb asszisztot.


Gratulálunk a bajnokoknak és a hatalmas erővel küzdő, de újra ezüstérmes VSK-nak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: