2018-05-15 09:58:58• hírek • MTI

Dráma a királyi családban: Meghan Markle édesapja nem vesz részt az esküvőn

Thomas Markle leleplezett fotói és leromlott egészségi állapota miatt nem kíséri az oltárhoz a lányát.

Az idén 34 éves Harry herceg és a 37 éves amerikai színésznő eljegyzését november végén jelentették be, az esküvő szombaton lesz a London nyugati határában lévő Windsorban, a legősibb angliai királyi rezidencián.


A Kensington-palota – Harry rezidenciája és hivatala – a hónap elején közzétett részletes programtervezetben még azt közölte, hogy Thomas Markle és a menyasszony édesanyja, Doria Ragland egyaránt Nagy-Britanniába utazik, ahol találkoznak II. Erzsébet királynővel és férjével, Fülöp edinburghi herceggel, Károly trónörökössel, valamint a vőlegény bátyjával, Vilmos herceggel és Vilmos feleségével, Katalin hercegnővel. Hétfő este azonban olyan értesülések jelentek meg a brit médiában, hogy Thomas Markle mégsem lesz jelen leánya és Harry esküvőjén.


Ennek előzménye állítólag az, hogy Thomas Markle-ról az elmúlt napokban lesifotók jelentek meg, amelyek a menyasszony apját egyebek mellett az esküvőre szánt öltönyének próbája közben ábrázolják, illetve egy internetkávézóban, ahol éppen a lányáról megjelent felvételeket, cikkeket böngészi online felületeken. A Daily Mail című brit tömeglap ugyanakkor kiderítette, hogy korántsem spontán módon elkapott, hanem megrendezett fotókról van szó.


Ezt a hétfő esti brit médiabeszámolók szerint Thomas Markle is elismerte, és közölte, hogy “nagyon kínosan” érzi magát. Esküvői részvételét állítólag azért mondta le, mert nem akar kellemetlenségeket a brit királyi családnak. Védekezésképpen azt is felhozta, hogy hat nappal ezelőtt úgynevezett csendes szívrohamot kapott, hétfőn pedig mellkasi fájdalom miatt kórházi ellátásra szorult.


Az ügyért Meghan Markle féltestvére, Samantha Markle-Grant vállalta a felelősséget. Az ITV brit kereskedelmi televíziónak nyilatkozva hangsúlyozta: mindez az ő ötlete volt, de a fotókból nem pénzt akart csinálni, hanem azt szerette volna, hogy az apjáról korábban megjelent, néha nem túl hízelgő sajtófotók után az esküvő közeledtével olyan képek is készüljenek, amelyek Thomas Markle-t jó színben tüntetik fel.


A Kensington-palota szóvivője hétfő este csak annyit közölt, hogy Harry és menyasszonya megértést és tiszteletet kér Thomas Markle számára “ebben a nehéz helyzetben”. A brit sajtóban mindazonáltal már korábban is olyan értesülések jelentek meg, hogy kétséges a leánya édesanyjától 1988-ban elvált, jelenleg Mexikóban élő Thomas Markle jelenléte az esküvőn. Thomas Markle fia, ifjabb Thomas Markle – a hercegi menyasszony másik féltestvére – ugyanis nemrégiben azt állította, hogy apja nem is kapott meghívót a menyegzőre.


Az ifjabb Markle egyébként sem veszteget túl sok jó szót nővérére. A brit sajtóban széles körben idézett minapi nyilatkozatában azt javasolta Harrynek, hogy fújja le az esküvőt, “amíg nem túl késő”. Hozzátette azt a véleményét is, hogy ha a herceg mégis örök hűséget esküszik Meghan Markle-nak, az “a királyi esküvők történetének legnagyobb baklövése lesz”.


A herceghez közel álló barát nyilatkozata szerint, Harry saját magát tartja felelősnek a történtekért. Számára ez egy újabb bizonyíték arra, hogy származása csak negatív hatással lehet a számára fontosak életére, és ezt a békát esküvője előtt pár nappal nagyon nehezére esik lenyelni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: