2015-03-11 02:03:55• hírek • Kocsis Zoltán

Elmaradt a szenzáció, hajszálon múlt a Real továbbjutása

A Real Madrid idegenben szerzett 2-0-ás győzelmének tudatában viszonylag nyugodtan fogadta a Schalkét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján és nagyon a Portónak sem kellett idegeskednie a Bázelben elért 1-1 után. A két visszavágó közül utóbbi ígért nagyobb izgalmakat - de Madridban játszottak feledhetetlen összecsapást.

A Schalke tudta, hogy csodára van szüksége a továbbjutáshoz, ám ahhoz neki is támadnia kell. Így is tett, ráadásul többször is hathatós segítséget kapott a madridi védelemtől. A 20. percben például Fuchs maradt teljesen üresen, bombaerős lövését pedig Casillas csak a hálóba tudta ütni. Alig öt percig vezettek azonban a németek, mert a Real első valamire való támadásából szögletet harcolt ki, a sarokzászló mellől középre ívelt labdát pedig Ronaldo fejelte a hálóba.

A nem túl magas iramú, ám rendkívül sok helyzetet hozó találkozón érdekes módon húsz perc múlva kis változásokkal, de megismétlődött a forgatókönyv. A 40. percben Meyer lövését Casillas csak középre tudta ütni, az érkező Huntelaar pedig ismét vezetést szerzett a Schalkénak. A vendégelőny azonban ezúttal is csak öt percig tartott, amikor Ronaldo ismét fejjel egyenlített ki - ezúttal Coentrao bal oldali beadásából.

A második félidő gyakorlatilag Benzema góljával kezdődött, amitől valószínűleg kezdett helyreállni a hazai szurkolók vérnyomása. Igen ám, csakhogy négy perccel később az élete első BL-meccsén játszó Sané pazar gólt tekert a hazai kapuba. Ráadásul egy újabb hatalmas védelmi hiba után Huntelaar a 85. percben ismét vezetést szerzett a Schalkénak - ekkor pedig már csak egy gólra volt szüksége a németeknek a továbbjutáshoz. Casillas azonban bravúrral védte Sané és Höwedes lehetőségeit, így a szenzáció elmaradt. A pályát két csalódott csapat hagyhatta el: a hazaiakat füttykoncerttel „jutalmazta" közönsége, a vendégek pedig lemaradtak a kevesek által remélt továbbjutásról.

Az előzőleg kiegyenlítettebbnek hitt másik párharc jóval kevesebb izgalmat hozott. A Porto minden szempontból jobb volt a svájci bajnoknál: gyorsabb, pontosabb és kreatívabb. A Basel pedig nem csak védekezésben, de támadásban is alaposan elmaradt az elvárásoktól, így gyakorlatilag a gólkülönbség lehetett csak a kérdés a két csapat között kedden.

A Porto kevesebb mint negyed óra elteltével meg is szerezte a vezetést Brahimi remekbe szabott szabadrúgását követően, majd a szünetig nem esett újabb találat. A pihenő után két perccel azonban Herrera kettőre növelte a portugál előnyt, majd Casemiro egy pazar szabadrúgással köszönt be. A szépségdíjas gólok sorát Aboubakar zárta le a hajrában, beállítva ezzel a 4-0-ás végeredményt.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntők, visszavágó (az összesített eredmény):
Real Madrid - Schalke 3-4 (5-4)
gólok: Ronaldo (25., 45.), Benzema (53.) illetve Fuchs (20.), Huntelaar (40., 84.), Sané (57.)

Porto - Basel 4-0 (5-1)
gólok: Brahimi (14.), Herrera (47.), Casemiro (56.), Aboubakar (76.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: