2015-03-12 02:15:43• hírek • Kocsis Zoltán

Dráma Londonban – a PSG nem Ludas Matyi, de továbbjutott

Egy sima, egy izgalmas - a jelek szerint ez a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóinak sormintája: kedden a Porto simán verte a Baselt, a Real Madrid viszont komoly izgalmak közepette jutott csak tovább a Schalke ellen, szerdán pedig a Bayern München hengerelte el a Sahtar Donyecket, a Paris St. Germaint viszont már majdnem eltemették, mégis visszajött a Chelsea otthonában - kétszer is!

A párizsi 1-1 után sejteni lehetett, hogy nem fog unalomba fulladni a Chelsea és a PSG visszavágója. Főleg, hogy az első meccsen Courtois bravúrjainak sorára volt szükségük a londoniaknak a döntetlenhez. Azt viszont kevesen gondolták, hogy a szerdai csata helyet követel majd magának a BL-klasszikusok között. Jó ideig nem is utalt erre sok minden, a beszédtémát Ibrahimovic szigorú kiállítása, egy Chelsea-büntető meg nem adása, a játékosok kakaskodásai és durvaságai szolgáltatták. Na meg az, hogy a Chelsea túlságosan óvatos volt ahhoz, hogy megpróbálja végérvényesen eldönteni a továbbjutó kilétét az emberhátrányban maradt ellenféllel szemben.

Mi több, a második félidőben a franciák voltak a veszélyesebbek, de Cavani hiába vitte el már Courtois kapus mellett is a labdát, kisodródott helyzetből csak a kapufát találta el, majd a hazaiak belga kapusa több komoly ziccert is bemutatott. Vezetést mégis a hazaiak szereztek a 81. percben, amikor egy szöglet után a vendégek nem tudtak felszabadítani, a labda pedig Cahill elé került, aki közelről a hálóba bombázott.

A PSG-t azonban a kettős hátrány és a kevés idő sem törte meg, öt perccel később ugyanis egy újabb szöglet után kiegyenlített. A gólt ráadásul az a David Luiz fejelte, aki tavaly nem érezte magát kellőképpen megbecsültnek a Chelsea-ben és inkább Párizsba költözött.

Következhetett tehát a hosszabbítás és a 95. perc, amikor egy felugrásnál Thiago Silva milliméterekre ugyan, de ujjaival hozzáért a labdához. Büntető! Hazard pedig nem hibázott.

Vége! Eldőlt! - gondolhatták sokan. Nem úgy a franciák, akik ekkor már 80 perce emberhátrányba küzdöttek. És tették ezt továbbra is. A 114. percben is. Amikor is elképesztő jelenetek zajlottak a hazai kapu előtt. Egy szöglet után Thiago Silva ugrott fejelni, ám Courtois hatalmas bravúrral szögletre mentett. Jött az újabb beívelés, Silva ismét fejelt - Courtois azonban már verve volt! A tavaly egy kései találattal a Chelsea elbúcsúztatta a PSG-t, most viszont a franciák kétszer adták azt vissza!

A másik meccs koránt sem okozott ilyen izgalmakat, Münchenben ugyanis gyakorlatilag három percig tartott a meccs. Ekkor tört be Götze a tizenhatoson belülre, Kucser pedig kétségbeesetten menteni próbált, ám becsúszása lábat talált. Az ítélet: kiállítás és büntető. Amit Müller értékesített is. Ezt követően az első félidő egyirányú úthoz hasonlított, amely csakis a Sahtar kapuja felé vezetett, ám hol Robben maradt le centikkel a labdáról, hol Lewnadowski találta el a kapufát, hol Pjatov védte Ribery lövését. A 34. percben aztán megszületett az újabb bajor gól, amikor egy kapu előtti kavarodást követően Boateng lőtt közelről a kapuba. Az első félidő egyetlen negatívuma a Bayern számára az volt, hogy sérülés miatt le kellett cserélni Robbent, helyére Rode állt be.

A játék képe a szünet után sem változott. Nem is változhatott, elsősorban azért, mert hét perc alatt előbb Ribery, majd Müller is betalált. Innentől kezdve aztán már csak kivégzésről beszélhettünk: Badstuber, Lewandowski és Götze voltak az újabb hóhérok.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntők visszavágók (összesített eredmény):

Bayern München - Sahtar Donyeck 7-0 (7-0)
gólok: Müller (4., 11-es), Boateng (34.), Ribery (49.), Müller (52.), Badstuber (63.), Lewandowski (75.), Götze (87.)

Chelsea - Paris St. Germain 1-1, hu. 2-2 (3-3, idegenben lőtt több góllal)
gólok: Cahill (81.), Hazard (96., 11-es) illetve David Luiz (86.), Thiago Silva (114.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: