2011-05-03 09:17:39• hírek • MTI/ANSA

Drakula - 3D-ben

Májusban kezdi háromdimenziós Drakula-filmje forgatását Dario Argento. A horror olasz mestere a torinói nemzetközi melegfilm-fesztiválon árult el néhány további részletet az előkészület alatt álló produkcióról.

Argento a május 4-ig tartó melegfilm-fesztivál horrorszekciójának védnökeként érkezett Torinóba. A hetven esztendős rendező beszámolt arról, hogy a Drakula felvételei hamarosan megkezdődnek Torino és Biella környékén.
Korábban számos híradás utalt arra, hogy a Bram Stoker könyvklasszikusán alapuló feldolgozás Magyarországon készül majd, erre azonban ezúttal nem tért ki a rendező.

A Sóhajok rendezője elmondta: azt még nem tudja, mikor kerül a közönség elé a produkció, mivel a háromdimenziós technika követelményeinek megfelelően a szokottnál hosszabb időt kell szánnia az utómunkálatokra.

Egyelőre még a szereposztás sem teljes - közölte Argento hozzátéve, hogy szinte kizárólag külföldi sztárokban gondolkodik. Februárban azt már megerősítette a produkció, hogy Van Helsing szerepét Rutger Hauer (Szárnyas fejvadász) alakítja majd.

A veterán rendező végül arról is szót ejtett, hogy honnan ered a kötődése a melegfilmekhez. Mint mesélte: sok filmjében jelennek meg homoszexuálisok, mert az ő családjában a homoszexualitás mindig is "a legnormálisabb dolognak számított". A szülei azokban az időkben is gyakran forogtak meleg rendezők, operatőrök és kritikusok társaságában, amikor az emberek még nem nagyon állhattak elő szexuális irányultságukkal. "Azért vannak tehát melegek és leszbikusok a filmjeimben, mert az életben is így van: miért rejtenénk el őket? Úgy meséltem róluk, ahogy vannak" - mondta Argento.


Drakula - az 1992-ben készült film plakátja
Drakula - az 1992-ben készült film plakátja


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: