2013-11-23 17:07:59• hírek • Szatmár.ro

Rangos borversenyen vett részt a Nachbil

A VIII. Kárpát-medencei Borversenyen négy borral vett részt a krasznabélteki pincészet.

A Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Zászlósborok Rendje és a Soós István Borászati Szakképző Iskola a 2013-as évben immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Kárpát-medencei Borversenyt.

A versenyen ez alkalommal is csak meghívott borászatok vehettek részt, Erdély mellett a Vajdaságból, Felvidékről és Muravidékről. A Szatmár megyei Nachbil pincészet négy borral vett részt a versenyen: három fehérborral és egy vörössel. A pincészet kitűnő fehérborai közül Királyleánykát, Rajnai rizlinget és Zöld szilvánit vitt magával Budapestre, míg a vörösborok "mezőnyében" Syrah-borával indult. Az összesen 98 bormintát számláló versenyen a Nachbil minden bora érmet szerzett.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és az oklevelek átadására a versenyt követő napon, november 22-én, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban került sor, ahol a meghívott borászok személyesen mutatták be és kóstoltatták boraikat. A Brutler János vezette Nachbil borászat termékei nagy sikert arattak a pincészetek bemutatkozásának alkalmával is.

A cég borkészítési filozófiája: egyszerű technológiával jó minőségű borokat előállítani. Fontos szerepet tölt be hitvallásban a természetesség, a gyümölcs eredetiségének a megőrzése. Akik megkóstolják a Nachbil borokat, azokat megérinti a borászok szenvedélye, a szakma iránti szeretetük és tiszteletük, ami nélkül igazán csodálatos borok nem is születhetnének.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: