2009-07-13 17:36:07• hírek • Parajdi Andrea

Drágult a közigazgatási kar tandíja

Kora délután már legalább negyven jelentkezési lapot adtak le a Babes-Bolyai Egyetem szatmárnémeti karán, amely idén is beiratkozási központként működik.

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem 21 kara várja a felvételizőket július 13 és július 24 között. A Szatmárnémeti egyetemen az összes karra lehet jelentkezni, a diákok több mint hatvan szak közül válogathatnak.

Az egyetem szatmárnémeti karán idén is egy óvó-, és tanítóképző, illetve egy közigazgatási szak indul, míg előbbin 120, utóbbin 194 helyet hirdettek meg. Az óvó-, és tanítóképző szak nappali tagozaton 10 államilag finanszírozott és 30 fizetéses helyet biztosít. Emellett távoktatásban 30, illetve kiegészítő oktatásban 50 önköltséges hellyel várja a szak iránt érdeklődő magyar fiatalokat.

A közigazgatási kar román és magyar tagozatán a betölthető helyek száma egyenlő, vagyis külön-külön 94 jelentkezőt fogadnak. Ezekből nappali tagozaton 17 államilag finanszírozott és 30 önköltséges helyet biztosítanak, távoktatásra pedig még ötvenen jelentkezhetnek saját költségtérítéssel.

Végh Balázs Béla, egyetemi adjunktustól megtudtuk a szatmárnémeti karon nem drágul az óvó-, és tanítóképző szak, vagyis továbbra is mindegyik képzési formában évente 2000 lejt kell kifizetniük az egyetemi hallgatóknak. Ezzel szemben a közigazgatási kar drágítja tandíját, a nappali tagozaton évente 500 lejjel, míg távoktatásban 200 lejjel kell többet fizetni az előző tanévhez képest, tehát a nappali képzés 2500, a távoktatási forma pedig 2200 lejbe került egy tanévre.

A jelentkezési lapokat 9 és 14:30 között lehet leadni az egyetem titkárságán, egészen július 24-ig.


Hétfőn kezdődött a beiratkozás a Babes-Bolyai Tudományegyetemen.
Hétfőn kezdődött a beiratkozás a Babes-Bolyai Tudományegyetemen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: