2010-07-12 19:35:46• hírek • Szatmar.ro

Drágulhat a buszjegy

Az adókulcs módosítása miatt a buszjegyek árának drágítását tervezi a Transurban. Az árnövekedést a júliusi hónap végén esedékes Szatmárnémeti Helyi Tanácsának Ülésén tárgyalják meg és elfogadása esetén augusztus 15-étől számolhatunk az új árakkal.

Amint Molnár Csaba, a Transurban igazgatója portálunknak elmondta, kényelmetlenné vált a nyugdíjas vonaljegyek árusítása, hiszen az eddigi 0.90 lej helyett a 24%-os hozzáadott értékadóval (TVA) 0.95 lejre módosult az ár, az 5 banisok hiánya miatt azonban többször is konfliktushelyzet alakult ki a vásárlók és az elárusítók között.

A tervezet szerint a nyugdíjas jegy 1 lejbe, míg a teljes értékű 2 lejbe fog kerülni. Az igazgató hangsúlyozta, 2008 szeptembere óta nem módosítottak az árakon, így az inflációt is figyelembe véve érthető, hogy megnövelik ezeket. Amint azt elmondta, ezek a díjak sem fedik a kiadásokat, így szükség van a polgármesteri hivatal által nyújtott támogatásra is.

A vonaljegyek árának növelésén kívül más változtatásokra is lehet számítani. Az eddigi bérletek közül megszüntetnék az eddigi egy-, illetve többvonalast és helyette csak egy új, minden vonalra szóló bérletet vezetnének be.

Ennek értéke a tervek szerint 65 lej lenne, ami bár drágább, mint az eddigi egy vonalas, azonban jóval olcsóbb, mint a jelenleg meglévő 90 lejes teljes vonalú.


Drágulhat a városi buszok jegyára
Drágulhat a városi buszok jegyára


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: