2017-01-23 09:59:35• hírek • Agerpres.ro

Dragnea újabb bányászjárásról és államcsínyről beszél

Az Amerikai Egyesült Államokból való hazatértekor "az alkotmányos rend elleni, nem engedélyezett tüntetés", "egy újabb bányászjárás élén" találta az államfőt - írta vasárnapi Facebook-bejegyzésében a Szociáldemokrata Párt elnöke. Liviu Dragnea egy államcsíny kezdetének nevezte a közkegyelmi, illetve a Büntető törvénykönyv módosítását célzó rendelettervezetek elleni tiltakozásokat.

"Az államfő ma törvényen kívül helyezte magát, személyes érdekeit követve járt el, és alkotmányos aberrációkat követel: olyan rendeletek visszavonását, amelyeket még el sem fogadtak" - áll a pártelnök bejegyzésében.

Dragnea szerint az elmúlt napok eseményei államcsínyre emlékeztetnek.

"Ez egy államcsíny kezdete. Iohannis elnök azt akarja, amit Băsescu is célul tűzött ki: hogy verje bilincsbe a demokratikus voksolás által legitimitást nyert hatalmat. Azt akarja, hogy Romániát továbbra is demokratikus legitimitás nélküli intézmények vezessék, a terror eszközeivel, a román emberek pedig ezen meg nem választott hatalom rabjai legyenek. A kampányban azt mondtam, azt szeretném, hogy az emberek szabadon élhessenek hazájukban, anélkül, hogy attól kellene tartaniuk, lehallgatják, követik, zsarolják őket, vagy igazságtalanul járnak el velük. Nem vonom vissza eme szavaimat. Támogatom a korrupció elleni törekvéseket, de csak ha ezek a valódi korrupció ellen irányulnak" - írja még a PSD első embere.

Dragnea azt is hangsúlyozza, kérte a belügyminisztert, hívja vissza a csendőröket a PSD székháza elől, ahol a tiltakozók gyülekeztek.

"A PSD nem szorul védelemre. A PSD-t védik saját politikai eszméi, kormányprogramja és az állampolgárok támogatása. Biztosítok mindenkit afelől, hogy többé nem engedem meg Iohannis elnöknek, hogy felborítsa az alkotmányos rendet, hogy hivatalos tisztségeinek bitorlásával, visszaélésszerűen részt vegyen a kormányüléseken, hogy társadalmi rendbontásra, erőszakra uszítson. Teljes egészében gyakorlatba kívánjuk ültetni kormányprogramunkat. Iohannis elnök önző politikai játszmáin túlmenően az embereknek jólétre és biztonságra van szükségünk" - írja bejegyzésében Liviu Dragnea. (AGERPRES)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: