2017-09-07 16:40:36• hírek • Agerpres.ro

Dragnea továbbra is számít az RMDSZ-re

A koalíciós pártok folytatni fogják az RMDSZ-szel való parlamenti együttműködést - nyilatkozta csütörtökön a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea. 

Dragnea azt mondta, szerdán találkozott Kelemen Hunor szövetségi elnökkel, aki közölte vele: az RMDSZ-en belül az a döntés született a nyári egyeztetések alkalmával, hogy a szövetség tovább kívánja vinni a parlamenti együttműködést a koalícióval.

"Én mondtam neki, hogy a PSD meg az ALDE is folytatni akarja az előző ülésszakban elkezdett együttműködést" - fogalmazott a szociáldemokrata pártelnök, hozzátéve, hogy ennek javítása érdekében ezután hetente egyeztetésre ülnek össze a PSD, az ALDE, az RMDSZ és a kisebbségek parlamenti frakcióinak vezetői, hogy kölcsönösen tájékoztassák egymást, illetve hogy megállapodjanak a következő héten a parlament elé kerülő tervezetekkel kapcsolatban.

Dragnea hozzátette, az RMDSZ kérte, hogy előzetesen tájékoztassák a kormány részéről érkező minden jogszabállyal, törvénytervezettel kapcsolatban, hogy tudjon állást foglalni ezekről.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: