2017-05-24 10:39:14• hírek • Agerpres.ro

Dragnea szerint továbbra is kicsi az önkormányzati vezetők fizetése

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt nyilatkozta kedden, hogy jóllehet az egységes bértörvény jelentősen emeli az önkormányzati vezetők bérét, ezeknek nem lesz annyi fizetésük, amennyit felelősségük szerint megérdemelnének.

'Véleményem szerint a polgármestereknek és a megyei tanácselnököknek nem lesz elég magas a fizetésük, ahhoz a felelősséghez képest, amit viselnek. (...) Mindenért felelnek és még azokat az előnyöket sem élvezik, ami egy köztisztviselőnek jár' - jelentette ki Dragnea a megyei tanácsok országos egyesületének ülésén.

Dragnea kifejtette: az adminisztratív törvénykönyvben nagyon tisztán meg kell fogalmazni, hogy mit jelent, egy határozat időszerűsége.

'Hogy mikor, mi időszerű azt a választott testületnek kell eldöntenie és ezt semmilyen hatóság nem vizsgálhatja, beleértve a minisztert is. És ez minden legitim háttérrel rendelkező intézményre igaz, azért szavazták meg őket, azért küldték oda, hogy életbe léptesség azt a programot, amivel megválasztották. Az ellenőrző szerveknek az a feladata, hogy felvigyázzák, hogy ne lopjanak, ne sikkasszanak, ne kövessenek el törvénytelenséget, nem az, hogy arról érdeklődjenek, hogy miért ezt az utat javítottad meg és miért nem a másikat, vagy, hogy miért építettél 500 iskolát és miért nem egyebet is' - hangoztatta a PSD elnöke.

Dragnea ugyanakkor üdvözölte a sporttörvény módosítását, mert a kis klubok támogatásával lehetőség nyílik a minőségi sporthoz szükséges tömegalap megtremetésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: