2017-01-09 15:00:30• hírek • Agerpres.ro

Dragnea szerint 10 milliárd lej hiányzik a költségvetésből

Parlamenti vizsgálóbizottság összehívását fontolgatja a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea, mivel szerinte a 2017-es költségvetésben 10 vagy akár 14 milliárd lejes hiány is van.

Dragnea azt mondta a România TV műsorában, a vizsgálóbizottság összehívását az indokolja, hogy 'ami a Pénzügyminisztériumnál történt, az illegális.

'Ők papíron, valószínűleg bizonyos döntéshozók ígéretei alapján, hozzávetőlegesen kiszámolták, hogy Románia bevétele 2016 végére közel hárommilliárddal növekszik. Ennek alapján készítettek egy pozitív kiegészítést november 23-a körül. A december 31-ei számok viszont azt mutatják, hogy a bevétel 10 vagy 14 milliárddal kisebb' - jelentette ki a PSD elnöke, aki szerint 'ez teljesen törvényellenes'.

'Aki hazudott ezekkel a számadatokkal kapcsolatban, ami még sosem történt meg Romániában, annak fizetnie kell majd' - tette hozzá Dragnea a România TV műsorában.

Szerinte a kormányfőnek, a pénzügyminiszternek, az európai alapok minisztériuma vezetőjének, az adóhatóságnak és a Pénzügyi Tanács vezetőjének kell mindezekről magyarázattal szolgálnia.

'Abban a helyzetben vagyunk, hogy Románia 2017-es büdzséjében 10 milliárd lejes hiány van, amit természetesen fedezni fogunk, de ezt a tízmilliárdot más jó dolgokra lehetett volna fordítani' - tette hozzá Dragnea. (AGERPRES)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: