2013-07-12 10:25:46• hírek • MTI

Dragnea szerint a magyaroknak nincs okuk tiltakozni

Liviu Dragnea román miniszterelnök-helyettes szerint az erdélyi magyaroknak nincs okuk tiltakozni a tervezett régióátalakítás ellen. A politikus erről csütörtöki nagyszebeni sajtótájékoztatóján beszélt a Mediafax hírügynökség beszámolója szerint.

Liviu Dragnea pénteken a székelyföldi Bálványosfürdőn fórumon vesz részt, s az erre vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta: nehéz elképzelni, hogy jelenléte tiltakozást váltana ki Székelyföldön. "Más okot pedig nem látok a tiltakozásra, mert egyelőre sem én, sem más a kormányból nem tett le hivatalosan egy tervet az asztalra, hogy így fognak kinézni Románia régiói" - jelentette ki.

A miniszterelnök-helyettes hozzátette: nincsenek előítéletei komoly, nyílt vitára számít Bálványosfürdőn. "Azt szeretném, hogy egy kicsit más megközelítésből vitassuk meg a kérdéseket, mint eddig, és komolyan beszéljünk a jövőjükről (a Székelyföld jövőjéről), arról, hogy miként tudja a román állam hozzásegíteni őket (a székelyföldieket) a fenntartható fejlődéshez" - idézte a Mediafax Dragneát.

Korábban az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) húszperces tiltakozást hirdetett meg július 20-ára, helyi idő szerinti 20 órára a román kormány régióátalakítási tervei ellen és az autonómia mellett Erdély megannyi településén. Toró T. Tibor az EMNP elnöke szerdán egy sajtótájékoztatón elmondta, azt remélik, felhívásukra több mint száz erdélyi településen rendeznek demonstrációkat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: