2014-11-08 20:42:26• hírek • Fizetett politikai hirdetés

Dragnea: Iohannis célja, hogy megossza Romániát!

„Klaus Iohannis célja, hogy megossza Romániát!", jelentette ki szombat délután Szatmárnémetiben tartott sajtótájékoztatón Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes. A politikus azt is elmondta, biztos benne: az elnökválasztás jövő vasárnapi második fordulójában a PSD jelöltje, Victor Ponta kormányfő nyer majd Szatmár megyében is.

Dragnea a szombati nap folyamán Szatmárnémetiben találkozott a megyei önkormányzat vezetőivel, valamint a megyei községek szociáldemokrata polgármestereivel. A megbeszélésen az első forduló eredményeinek és eseményeinek kielemzése mellett különböző, a kormány által garantált projektekről esett szó. „Figyelmeztettem a helyi szervezetek vezetőit, hogy minél közvetlenebb kapcsolatot kell kialakítaniuk a szavazókkal. Meg kell velük ismertetni Victor Ponta programját és meg kell tudniuk azt is, ki is Klaus Iohannis valójában", fogalmazott Dragnea.

„Sajnálom, hogy Szatmár megye a korábbi kormányoktól nem kapta meg azt a támogatást, amit megérdemelt. Mi igyekeztünk ezt orvosolni: utakat támogattunk, iskolákat építettünk, kultúrára, egészségügyre adtunk pénzt", jelentette ki.

A miniszterelnök-helyettes szerint Iohannis - amúgy általa is profinak nevezett kampányát - külföldről szervezik és irányítják, egyetlen céljuk pedig, hogy megosszák Romániát. „Iohannis külön kezeli Erdélyt és az ország többi részét. Ez pedig nagy baj és senkinek sem használ! Hamarosan ünnepeljük Románia egyesülésének 100. évfordulóját, Iohannis pedig készül megosztani ezt az egységet", mondta Dragnea, aki kitért arra a problémára is, hogy Ponta televíziós vitára invitálta Iohannist, ám ő elutasította, mondván: nyilvános vitát akar valamelyik egyetemen. „Megértem Iohannist! Nem nagyon van mit mondania, ezért nem mer kiállni Victor Pontával vitázni".

A sajtótájékoztatón részt vett Mircea Govor, a megyei tanács elnöke és Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere is. Ők megígérték, a következő hét folyamán részletesen beszámolnak azokról a projektekről, amelyekre Dragnea kormánytámogatás garantált.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: