2009-04-22 14:18:01• hírek • Parajdi Andrea

Drágít a Román Posta

Május másodikától többet kell fizetni a postai szolgáltatásokért. A Román Posta az infláció miatt emeli tarifáit.

Az infláció növekedésének hatására a Román Posta a jövőben immár új árakon biztosítja szolgáltatásait külföldre és belföldre egyaránt. Utoljára 2008 januárjában emelkedtek a postai tarifák.

A tarifák meghatározásakor az inflációt, a lej árfolyamának változásait és a posta egyes szolgáltatásainak költségeit vettették össze, és számolták ki az új értékeket. Az áremelés 10 bani és 1,7 lej közötti skálán mozog. A legnagyobb drágulás a levelezési csomagokat érinti, ugyanis ezek értéke 1 lejjel drágul kilogrammonként - olvasható a www.posta-romana.ro oldalon.

A postafiókok bérleti díját is megemelik, magánszemélyek 25, a jogi személyek pedig 60 banival kell havonta többet fizessenek a korábbi árakhoz képest.

Utoljára 2008 januárjában emelkedtek a postai tarifák - tudtuk meg Ványi Páltól, a Román Posta Szatmár Megyei fiókjának munkatárástól, aki arról is tájékoztatta lapunkat, hogy a személyes levelezési szolgáltatások iránti kereslet az utóbbi években némileg visszaesett.

-Főként különböző cégek veszik igénybe a levélküldési szolgáltatásokat, az tapasztalható, hogy magánszemélyek napjainkban már egyre ritkábban küldenek levelet. Érzékelhető, hogy a postai küldemények száma növekedett az utóbbi időben, leginkább erre a szolgáltatásra van igény - tájékoztatott Ványi Pál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: