2011-11-22 12:43:54• hírek • Kocsis Zoltán

Drágán add az életed, bázeli módra

Talán soha nem volt ilyen komoly esélye az Otelul Galac csapatának, hogy pontot szerezzen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében: a román bajnok kedd este a Baselt fogadja. Komoly izgalmak várhatóak a többi csoportban is, B csoportban pedig egyelőre mindenki nyeregben van.

A román bajnok az őszi szezon végére kissé magára talált a bajnokságban, a legutóbbi öt meccsén nem kapott ki, a legutóbbi négyet meg is nyerte, ráadásul a legutóbbi három bajnokin gólt sem kapott. Igaz, leginkább a tabella alsó felében tanyázó együttesekkel volt dolga. Amennyiben pedig kedden legyőzné a svájci bajnokot, életben tarthatná reményeit, hogy a harmadik helyen végezve tavasszal az Európa-ligában folytassa szereplését.

A Baselt azonban nem lesz könnyű legyőznie. Egyrészt, mert a svájciak a legutóbbi tíz bajnokijukból csak egyet nem tudtak megnyerni - az döntetlenre végződött. Másrészt pedig, mert a piros-kékek Bruce Willisre jellemző szívóssággal játszottak idén idegeneben: Manchesterben a United ellen 0-2-ről, Lisszabonban pedig a Benfica otthonában 0-1-ről egyenlítettek és mentettek pontot. Amennyiben a svájciak nyernének Bukarestben, akkor utolérhetnék a United - Benfica párharc vesztesét. Egy Galac elleni ponttal viszont bebiztosítják az EL-helyüket.

A Manchester United - Benfica összecsapás érdekessége, hogy miközben a portugálok odahaza csak két döntetlenre voltak képesek, idegenben mindkétszer nyerni tudtak. Bajban lehet a tavalyi döntős ManU?

Bázelben egy szoros meccsen nyertek a hazaiak fotó: fcb.ch

Ami a többi csoportot illeti, a legnagyobb izgalmakra a B csoportban lehet számítani, ahol az Intert (9 pont), a CSZKA Moszkvát (5), a Trabzonsport (5) és a Lille-t (2) mindössze hét pont választja el egymástól. Még valamennyi együttes reménykedhet tehát, sokat tisztulhat azonban a kép, amennyiben a nap nyitómeccsét a Lille nem tudna nyerni Moszkvában. Az Inter egy törökországi pontszerzéssel biztos továbbjutó.

A Real Madrid már az előző körben eldöntötte a továbbjutás kérdését, kedden a Dinamo Zágráb ellen örömfocira számíthatnak a szurkolók. Ezzel szemben a másik meccs vérre megy: amennyiben a Lyon nem tudja odahaza megverni az Ajaxot, akkor búcsúzik a BL-től és az Európa-ligában folytatja. Győzelem esetén ugyanakkor szinte biztosan továbbjut, figyelembe véve, hogy az utolsó körben a Dinamóval játszik, az Ajax pedig a Reallal.

Az est rangadóját Nápolyban rendezik, ahol az öt ponttal álló helyi együttes a Manchester City-t fogadja. A Napolinak mindenképpen nyernie kell, hogy az utolsó forduló előtt ledolgozza két pontos hátrányát az „állampolgárokkal" szemben. A másik meccsen a Bayern München egy hazai győzelemmel bebetonozhatja továbbjutását az eddig pont nélkül álló Villarreal ellen. Csakhogy a bajor gépezet akadozik, amióta Bastian Schweinsteiger kidőlt a sorból...

A keddi meccsek programja:
C csoport:

Otelul Galac - Basel 21.45 TVR1
Manchester United - Benfica 21.45 TV2
A csoport:
Bayern München - Villarreal 21.45
Napoli - Manchester City 21.45 DigiSport.hu, DolceSport
B csoport:
CSZKA Moszkva - Lille 19.00 DigiSport.hu, DolceSport
Trabzonsport - Inter 21.45 DolceSport2
D csoport:
Olympique Lyon - Ajax 21.45 DigiSportPlus.hu
Real Madrid - Dinamo Zágráb 21.45

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: