2018-02-10 18:02:40• hírek • Oszkó Viktória

Drágábban vásárolhatunk ingatlant Szatmárnémetiben

Tovább növekedhetnek az ingatlanárak a közeljövőben. Az legalább is biztos, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki lakást vásárolna.

Sántai Tamás, a Sántai Ingatlanügynökség vezetője elmondta, hogy szatmárnémeti viszonylatban a legnagyobb érdeklődés a kétszobás lakások iránt van, de a garzonok is népszerűbbek lettek a lakásvásárlók körében. Ez érdekes tény, hiszen néhány évvel ezelőtt még a három- és négyszobás lakások voltak a kelendőbbek.


A legnépszerűbb negyedek között előkelő helyet foglal el a 16-os, de ugyancsak nagy az érdeklődés a blokklakások iránt a 17-esben, a Carpati II-ben és természetesen a központban is. Még mindig sokat számít, mennyire könnyen közelíthető meg a belváros, de a munkahelyek közelsége is meghatározó szempont lehet a döntés meghozatalakor.


Természetesen a lakások ára sem elhanyagolható tényező. Az említett negyedekben és a városközpontban kétszobás lakásokra vetítve, a választott ingatlan állapotától, felújítottságától függően általában 550 és 1000 euró közötti négyzetméter árral kell számolnia annak, aki költözni szeretne. Az újépítésű lakások négyzetmétere már 600-650 euróért elérhető, a régi építésű ingatlanoknál ár szempontából pedig sokat számít, melyik negyedben keresünk. 


Az ideális lakás a szatmáriak szerint nem a földszinten és nem is a legfelső szinten található, hiszen az elsóbb szintek hűvösebbek, nehezebben kifűthetők, a tetőtéri lakások esetében pedig megesik, hogy rosszabb állapotban lévő lakóblokk esetén tetőproblémákkal és hőszigetelési gondokkal is szembe kell majd nézni.


Természetesen azoknál a lakónegyedeknél, ahol modernebb, felújított lakóépületek vannak, ott nem kell számolni ilyen jellegű problémákkal, de lakás vásárlásakor érdemes több szempontból is körbejárni a jövőbeli álomotthont.


Érdekesség, hogy sokan befektetési igénnyel keresik meg az ingatlanosokat, mivel jó lehetőséget látnak abban, ha azokat kiadják utána albérletbe, ami plusz jövedelemforrást jelent a tulajdonosnak.


Természetesen nem árt, ha gondosan megválasztják, kinek adják ki a szépen berendezett, bútorozott lakást, de ha megbízható albérlőt találnak a tulajdonosok, akkor hosszú távon sok szatmári számára tűnik kecsegtető lehetőségnek és bevételnek a városi lakások ilyen formájú értékesítése.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: